Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marii organizatori de festivaluri invitaţi să se înscrie pe site dacă vor să colaboreze cu Primăria Braşov

Primăria Braşov a lansat, pe site-ul instituţiei, o procedură pentru organizarea de evenimente în municipiu, de la festivaluri la competiţii sportive şi târguri, la care sunt aşteptaţi să se înscrie atât partenerii cu care instituţia a colaborat şi până în prezent şi până la cei care au impus pe piaţă marile festivaluri – Tomorrowland, Electric Castle, Untold sau Neversea.

Conform primarului Allen Coliban, această procedură de selecţie, cu criterii aplicabile tuturor, are ca scop asigurarea unui calendar de evenimente cât mai diversificat şi atractiv, dar şi a unui impact
economic cât mai mare asupra oraşului.

“Braşovul devine din ce în ce mai interesant pentru organizatorii de evenimente, inclusiv pentru cei care organizează festivaluri mari. Am primit foarte multe solicitări în ultimul timp. Prin urmare, punem la dispoziţia tuturor celor interesaţi o procedură transparentă de înscriere a evenimentelor şi a solicitărilor de colaborare cu Primăria. Criteriile de evaluare vor ţine cont de impactul economic, de cel social, de cel asupra mobilitaţii şi a locurilor de cazare, pentru că dorim să avem evenimente sustenabile şi care să nu creeze probleme pentru oraş. Aşteptam solicitările din partea tuturor celor interesaţi şi sperăm ca Braşovul să devină din ce în ce mai atractiv din punct de vedere al evenimentelor şi al festivalurilor pe care le organizează”, a declarat Allen Coliban, conform unui comunicat transmis de Primăria Braşov.

Prin această procedură, calendarul evenimentelor va putea fi actualizat în timp real, iar organizatorii vor putea să ştie în ce condiţii şi în ce perioade pot organiza aceste evenimente.

Fiecare organizator de evenimente – festivaluri, concerte, târguri, expoziţii, competiţii sportive, intervenţii culturale etc – care doreşte să utilizeze domeniul public va trebui să completeze “Chestionarul preliminar pentru solicitarea ocupării domeniului public în vederea organizării activităţilor social-culturale, educative şi sportive”, care se găseşte pe site-ul Primariei Braşov, brasovcity.ro, la secţiunea Acces rapid/Evenimente şi cultură.

Chestionarul include date despre organizator, despre eveniment (activităţi, locaţie de desfăşurare etc), despre publicul ţintă şi numărul de participanţi şi de spectatori estimat, un plan de promovare al
evenimentului, dar şi date despre utilităţile necesare sau activităţi comerciale conexe.

Măsurile necesare pentru prevenirea aglomerării traficului rutier, evitarea poluării, asigurarea ordinii şi liniştii publice şi a siguranţei şi sănătăţii participanţilor, precum şi a aplicării normelor referitoare la prevenirea pandemiei sunt de asemenea întrebări şi criterii în alegerea organizatorilor.

Totodată, organizatorul evenimentului va trebui să prezinte şi o analiză privind impactul financiar asupra economiei locale şi să sublinieze beneficiile pentru comunitatea braşoveană, a menţionat sursa citată.

Primarul Allen Coliban a avut, în ultimele luni, mai multe întâlniri cu organizatorii celor mai mari festivaluri din ţară, Untold, Neversea, Electric Castle. În urma consultărilor din noiembrie cu aceştia, edilul declara că, în 2022, la finalul pandemiei, Braşovul va găzdui un mare festival muzical.

Diana DUMITRU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EMS Floor “produce” aplicatori și specialiști în hidroizolații

Articolul următor

Clujul vrea să deturneze investițiile pentru cercetare dinspre București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share