Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EMS Floor “produce” aplicatori și specialiști în hidroizolații

A ieșit prima promoție de aplicatori de pardoseli ai școlii de profil inițiate la Turda de EMS Floor Group, proiect cu finanțare europeană ce vizează și pregătirea viitorilor profesioniști în hidroizolații.

Primii absolvenți vor putea intra pe lista de candidați pentru recrutare ai companiei care a inițiat proiectul. Tinerii care au obținut calificarea de ajutor aplicator pardoseli pe bază de rășini sintetice vor putea profesa în unul dintre șantierele EMS Floor.

În cadrul proiectului mai sunt în derulare stagii cu patru grupe de elevi, iar până la finalul anului școlar 2020-2021 vor beneficia de pregătire practică alte cinci grupe. De anul viitor, inițiatorii proiectului vor extinde curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații.

EMS a deschis în 2020 prima școală de aplicatori în domeniile pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor. Structurat pe stagii de practică de 60-90 de ore, proiectul se ridică la 500.000 de euro, beneficiază de cofinanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman şi va fi implementat până în 2022.

”Scopul programului este și să oferim copiilor din zonele defavorizate șansa să învețe o meserie care să îi ajute să aibă un viitor decent”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS. Compania își propune să pregătească în domeniul aplicatorilor de pardoseli 185 de elevi din Regiunea Nord-Vest.

Ei termină o școală profesională cu calificarea zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar. La stagii pot participa elevii înrolați în cadrul unităților de învățământ liceal, postliceal și profesional care și-au ales specializarea în construcții. Elevii care au finalizat cu succes stagiul sunt în an terminal la Școala Profesională Poiana Turda.

Compania are convenții-cadru de colaborare cu școli din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. EMS Floor Group activează în domeniul prestărilor de servicii în construcții cu 140 de angajați și operează în România, Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate: Floor Systems, Hydro Systems și Polishing.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au început lucrările la Centura Zalăului

Articolul următor

Marii organizatori de festivaluri invitaţi să se înscrie pe site dacă vor să colaboreze cu Primăria Braşov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share