Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă din Odorheiu Secuiesc va realiza modernizarea drumului principal din Viscri, satul braşovean promovat de Prinţul Charles

O firmă de construcţii din Odorheiu Secuiesc va executa lucrările de refacere a drumului principal din satul braşovean Viscri, contractul în acest sens, în valoare de aproape 3 milioane de lei fiind semnat miercuri, cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov.

 

Odată cu finalizarea acestei lucrări, în intravilanul localităţii Viscri se va introduce restricţia de viteză de 25 km/h.

Având în vedere că Viscri are statutul de sit rural UNESCO, această lucrare va respecta cerinţe stricte din punctul de vedere al soluţiei tehnice şi al materialelor folosite, se arată într-un comunicat remis, miercuri, de CJ Braşov.

Structura rutieră nou-proiectată va avea pentru partea carosabilă o alcătuire constructivă formată din pavele abnorme din bazalt cu o înălţime de 11-13 cm, montate într-un strat de nisip cu o grosime de 3-5 cm. Pietruirea existentă va fi consolidată cu lianţi hidraulici speciali. Carosabilul din pavele va fi încadrat cu borduri din piatră fasonată, iar acostamentele vor fi realizate din piatră spartă, în spatele bordurilor.

Şanţurile vor fi pavate cu piatră naturală, urmând să fie utilizate pavele abnorme din bazalt rostuite cu mortar şi se va realiza canalizarea pluvială pentru asigurarea continuităţii şanţului de scurgere spre albia pârâului Valea Satului.

În cadrul proiectului, podeţele tubulare care asigură accesul în curţi se vor realiza prin acoperirea cu pământ a tuburilor şi a timpanelor, în vederea încadrării în peisagistica locului şi respectării avizului Comisiei de Cultură.

De asemenea, proiectul cuprinde refacerea unui podeţ dalat, amenajarea unor alei de acces şi racordări la drumuri realizate din piatră spartă şi balast, precum şi semnalizarea rutieră.

Termenul de finalizare a lucrărilor menţionate este 6 luni de la data la care autoritatea contractantă va emite ordinul de începere.

Executantul lucrării este firma SC Viaduct SRL din Odorheiu Secuiesc, valoarea totală a contractului fiind de 2.930.225,31 lei.

Investiţia face parte din proiectul de modernizare şi reabilitare a drumului judeţean DJ 104 L Buneşti – Viscri – Dacia (15,06 km), proiect finanţat din fonduri europene, cu o valoare totală de 24.495.058,94 lei, accesate de administraţia judeţeană în mandatul precedent.

Anca DUMITRU

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autorităţile braşovene cer finalizarea drumului de pe Valea Doftanei înainte de autostrada Braşov-Ploieşti

Articolul următor

Peste 500 de pacienți Covid tratați la terapie intensivă la Spitalul Pelican din Oradea. 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share