Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 500 de pacienți Covid tratați la terapie intensivă la Spitalul Pelican din Oradea. 

 

Medicover România, singurul furnizor de servicii medicale private cu experiență internațională din România, se implică activ în prima linie de apărare împotriva  virusului SARS-CoV-2 prin tratarea pacienților la Spitalul Clinic Pelican din Oradea transformat în spital suport COVID pentru forme grave și critice de boală, și vaccinarea populației la centrul de vaccinare deschis în cadrul acestei unități. Medicover și-a menținut în aceleași timp angajamentul față de pacienții non-COVID, iar activitatea medicală pentru consulturi, investigații și intervenții a continuat la Spitalul Pelican în condiții de siguranță ridicată.

Încă de anul trecut, Medicover România a înființat în cadrul Spitalului Pelican o secție de suport Covid și un compartiment de terapie intensivă Covid, separate de celelalte secții, punând astfel la dispoziție 46 de paturi, din care 20 paturi de terapie intensivă. În luna martie 2021, spitalul a primit prin ordinul Ministerului Sănătății cea mai înaltă calificare: spital de nivel 1 unde pot fi tratați pacienți cu forme dintre cele mai severe de Coronavirus.

Peste 500 de vieți salvate de echipa Medicover din prima linie

În prima linie a eforturilor Medicover România de combatere a pandemiei se află echipa de terapie intensivă de la Spitalul Pelican, formată din 66 de cadre medicale din care fac parte: medici primari și specialiști, medici rezidenți, asistenți medicali și infirmiere. Folosind aparatură de ultimă generație, în cele mai bune condiții de spitalizare, echipa de terapie intensivă a Spitalului Pelican a tratat peste 500 de pacienți proveniți dintr-o arie geografică mare.

„Îi mulțumesc echipei de cadre medicale care asigură suportul COVID pentru eforturile, nu de puține ori supraomenești, și implicarea necondiționată în tratarea pacienților. Prin continua lor grijă și reziliența de care au dat dovadă, am reușit să salvăm sute de vieți. La Medicover, ne-am luat un angajament pe termen lung față de comunitățile din care facem parte și rămânem la fel de implicați și deschiși de a acorda sprijinul de care este nevoie pentru a proteja sănătatea pacienților,” a declarat Florinela Cîrstina, directorul general Medicover România.

În cadrul Spitalului Pelican din Oradea au fost tratați pacienți COVID din București, județele Cluj, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Dolj. Au fost și lupte pierdute, dar spiritul de echipă, încrederea și profesionalismul i-au ajutat pe medici să continue să se dedice celor în suferință.

Cadrele medicale din secția de suport Covid și-au oferit întreaga pricepere și i-au încurajat încontinuu pe pacienți și familiile lor. De multe ori medicii de la secțiile Covid și ATI Covid au fost cei prin care pacienții au ținut legătura cu familiile lor.

Secția de suport Covid și compartimentul de terapie intensivă Covid dispun de o platformă de diagnostic accesibilă 24/7 dotată cu un computer tomograf și laborator, linie de gardă, specialiști medicină internă (boli infecţioase) și pneumologie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O firmă din Odorheiu Secuiesc va realiza modernizarea drumului principal din Viscri, satul braşovean promovat de Prinţul Charles

Articolul următor

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacții pentru peste 35.800 m2 în primul trimestru al anului 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share