Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autorităţile braşovene cer finalizarea drumului de pe Valea Doftanei înainte de autostrada Braşov-Ploieşti

Autorităţile braşovene au anunţat, miercuri, că, înainte de a se ajunge la organizarea şantierului pentru autostrada Ploieşti-Braşov, este necesară finalizarea drumului de pe Valea Doftanei, pentru a exista o alternativă la DN 1.

 

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, în contextul în care autorităţile judeţene braşovene, împreună cu reprezentanţii CNAIR şi cu primari ai localităţilor din judeţul Braşov de pe traseul viitoarei autostrăzi au avut o nouă discuţie privind traseul tronsonului Ploieşti-Braşov al autostrăzii care ar urma să facă legătura cu Capitala.

“Voi face în continuare demersuri la Compania Naţională de Investiţii, astfel încât să reuşim finalizarea drumului de pe Valea Doftanei, pentru că, daca vom avea organizare de şantier pe DN 1 este obligatoriu să existe alternativă pentru circulaţia rutieră”, a declarat Veştea, conform unei informări transmisă de Instituţia Prefectului Braşov.

Veştea a menţionat că au trecut 17 ani de la iniţierea proiectului, perioadă în care localităţile din zona vizată de acest tronson de autostradă au avut “fel şi fel de restricţii”.

Totodată, în cadrul întâlnirii, CNAIR a prezentat mai multe variante de traseu pentru viitoarea autostradă.

 “Reprezentanţii CNAIR au prezentat variantele de traseu prin judeţul Braşov, iar reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale prezenţi au formulat câteva observaţii, urmând ca, în perioada imediat următoare, să le analizeze în detaliu, împreună cu specialiştii din primarii şi din instituţiile cu atribuţii în domeniu, pentru a semnala orice problemă sau constrângere de care prestatorul Consitrans SA trebuie să ţină seama în faza de proiectare, pentru alegerea celei mai bune variante de traseu al autostrăzii prin judeţul Braşov”, a declarat prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii.

Acesta a menţionat că, la şedinţa ce a avut loc miercuri, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor de mediu şi pentru arii protejate, pentru ca lucrurile să fie în regulă şi din acest punct de vedere”.

Alături de prefectul Cătălin Văsii şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, la întâlnire au participat, de asemenea, viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu, primarii localităţilor Râşnov – Liviu Butnariu, Ghimbav – Ionel Fliundra, Codlea – Mihai Câmpeanu, Predeal – Ioan Sorin Ciobanu şi Cristian – Gicu Cojocaru, viceprimarul localităţii Vulcan.

 “Este necesar ca fiecare dintre cei prezenţi astăzi (miercuri-n.r.) la şedinţă să studieze cu mare atenţie variantele propuse de traseu, fiindcă, în aceşti ani (din 2004 şi până în prezent -n.r.) care au trecut, s-au emis foarte multe certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie şi sunt în derulare multe obiective, unele obţinând aviz chiar de la CNAIR. Este foarte important ca documentaţia în baza căreia va fi atribuit contractul de lucrări să fie întocmită cât mai bine şi să nu avem niciun fel de blocaje. Propunerea mea este sa se formeze un grup de lucru, în coordonarea arhitectului-şef al judeţului, care să preia şi să analizeze toate observaţiile, propunerile, eventualele constrângeri, astfel încât varianta finala de traseu prin judeţul Braşov să fie cea optimă”, a menţionat, în context, Adrian Veştea.

Autostrada Ploieşti – Braşov ar urma să unifice trei puncte obligatorii, respectiv pasajul peste DN1, de la Bărcăneşti, varianta de ocolire de la Comarnic şi capătul de la Râşnov – Cristian, deja dat în folosinţă. Revizuirea Studiului de Fezabilitate, realizat ultima oară în 2006, presupune practic reluarea de la zero a mai multor etape, traseul iniţial al autostrăzii suferind modificări faţă de variantele originale.

Ultima întâlnire pe tema variantelor de traseu ale autostrăzii a avut loc în urmă cu o lună, când Consitrans SA, proiectantul, a prezentat o alternativă de traseu studiată în Studiul de Fezabilitate din 2006.

Anca DUMITRU

Sursa foto: Instituția Prefectului Jud. Brașov

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SMID Braşov, o investiţie blocată, de cinci ani. Ultima problemă – amplasamentul pentru CMID

Articolul următor

O firmă din Odorheiu Secuiesc va realiza modernizarea drumului principal din Viscri, satul braşovean promovat de Prinţul Charles

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share