Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania cumpără Idea Bank

213 de milioane de lei va pune la bătaie Banca Transilvania (BT) pentru a achiziționa acţiunile deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea Bank, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare.

Acordul de achiziţie a fost semnat, iar până la primirea aprobării Băncii Naționale a României şi a Consiliului Concurenței entităţile Idea îşi vor desfăşura activitatea independent. Companiile din România sub brandul Idea însemnau anul trecut active de 2,85 miliarde de lei, 60.000 de clienţi, 530 de angajaţi şi 46 de unităţi.

Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varşovia şi are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring şi consultanţă în Polonia, Ucrania şi România. „Vedem achiziţia ca o nouă oportunitate pentru BT şi pentru clienţi. Celelalte achiziţii au fost pentru a consolida business-ul BT; aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de iniţiative de banking online.

Ideea Bank, ca parte a grupului financiar BT, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa şi dezvolta idei creative de soluţii digitale pentru clienţii de acum şi pentru cei care vor veni”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele BT.

„Suntem mândri de ceea ce au realizat companiile noastre în România. Ca investitor străin, Geting Holding este foarte bucuros că a contribuit la dezvoltarea economiei româneşti”, afirmă Piotr Kaczmarek, director general al Getin Holding.

În această tranzacţie, Barclays Bank Ireland, Filip & Company, EY şi Linklaters sunt consultanţii BT, iar Rothschild & Co., Sayenko Kharenko şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, ai Geting Holding. BT a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, cea mai mare tranzacţie de pe piaţa bancară din țara noastră. În 2018, banca din Cluj a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing.

Aceste achiziţii au completat strategia de creştere şi consolidare a cotei de piaţă a BT, ducând la ascensiunea sa pe primul loc în sistemul bancar românesc. BT are 3,2 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi și 500 de sedii, fiind cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul vrea parteneriat cu Spania în managementul deșeurilor

Articolul următor

Noul UPU-SMURD Sălaj costă 3 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share