Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul vrea parteneriat cu Spania în managementul deșeurilor

Județul Maramureș va iniția parteneriate de colaborare în domeniul managementului deșeurilor cu oficiali spanioli cu experiență în domeniu. Investitorii din această țară au fost invitați în viitoarele sale parcuri industriale din zona maramureșeană. 

Președintele Consiliului Județean (CJ), Ionel Bogdan, și Gabriel Ștețco, consilier județean, au avut, în cadrul unei vizite oficiale la Madrid, întâlniri pe tema managementului deșeurilor, în contextul în care aceasta este de maxim interes pentru Maramureș.

Delegația a vizitat stația de sortare din Colmenar Viejo și a discutat cu Vincente Galvan Lopez, directorul general al direcției generale economie circulară, pe tema managementului deșeurilor și a modului în care spaniolii gestionează întreg procesul de selectare și compactare.

Consolidarea unei bune colaborări între Consiliul Județean Maramureș și un oraș cu o populație mare de români stabiliți în Spania, reprezintă o prioritate pentru executivul CJ, fiind vizate colaborări în domeniul economic, prin atragerea investitorilor spanioli în viitoarele parcuri industriale din județ,  și cultural, cu implicarea românilor din zonă.

Oficialii maramureșeni au vizitat o investiție românească din regiunea Madridului, compania Carpintek SL, specializată în prelucrarea lemnului. Directorul general, Vicențiu Marinescu, a reușit să dezvolte o companie de tâmplărie tehnologizată, care prelucrează lemnul și manual, individualizând compania pe piața spaniolă.

Compania fondată acum șapte ani are peste 70 de angajați, majoritatea români. O altă întâlnire a fost cu Ignacio Vasquez Casavilla, primarul din Torrejon de Ardoz, oraș cu o comunitate importantă de români. “Am discutat despre proiectele noastre de investiții, experiența atragerii fondurilor UE și ne-am arătat disponibilitatea de colaborare prin parteneriate pe proiecte europene și economice.

Ne dorim să atragem și investitori spanioli în viitoarele noastre parcuri industriale, însă putem dezvolta și proiecte culturale. Îmi doresc să reușim să realizăm cât mai repede proiectele de dezvoltare pe care ni le-am asumat, astfel încât o bună parte din acești români harnici să se reîntoarcă acasă și să aibă parte de o viață la fel de bună ca în Spania”, a declarat președintele CJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Surprize” în statistica telecomunicațiilor în anul pandemic: traficul de internet în creștere, venituri mai mari

Articolul următor

Banca Transilvania cumpără Idea Bank

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share