Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Training-uri, mentorat și finanțare pentru zece antreprenoare din agri-food

Zece antreprenoare din România care au idei sau afaceri aflate la început de drum în sectorul agroalimentar, vor beneficia de training-uri gratuite, acces la mentori și experți în business pentru a-și accelera sustenabil ideile, prin programul Empowering Women în Agrifood (EWA), dezvoltat de EIT Food și organizat de Impact Hub București. În plus, participantele pot câștiga 10.000 de euro pentru finanțarea afacerii lor. Cu obiectivul de a inspira, de a oferi modele de bune practici și de a învăța din experiențe concrete, de a stimula și motiva participarea femeilor în dezvoltarea de afaceri în sectorul agricol, EWA își propune să susțină femeile antreprenor la început de drum să își dezvolte ideile de afaceri.

Aflat la cea de-a doua ediție, EWA își propune să accelereze ideile și afacerile în domeniul agri-food deținute de femei printr-un program de cinci luni ce include training-uri gratuite, mentorat personalizat de la experți în sectorul agroalimentar, evenimente antreprenoriale, resurse informaționale și o finanțare de 10.000 euro.

Antreprenoarele care au un start-up în domeniul agroalimentar, cu o vechime mai mică de doi ani și care nu au obținut până acum finanțări mai mari de 30.000 euro pot aplica pentru un loc în program până pe 13 iunie, într-un proces de aplicare simplu și rapid care presupune completarea unui formular.

Ulterior, în funcție de criteriile de eligibilitate, organizatorii selectează cele zece antreprenoare care vor beneficia de cinci luni de training și mentorat. Acestea vor participa, de asemenea, și la evenimentele principale care vor avea loc din iulie până în decembrie 2021: Matchmaking, Masterclass de business și evenimentul de Pitching & Networking.

Empowering Women in Agrifood a fost un program pilot de succes, din perspectiva mea de project manager al ediției 2020. M-am bucurat să văd zece antreprenoare pline de curaj și cu dorința de a duce afacerile lor la un alt nivel. Ca dovadă a implicării lor, peste jumătate dintre ele au realizat parteneriate noi în cadrul programului și absolut toate au declarat că relația și colaborarea cu mentorii programului au ajutat la creșterea afacerilor sau ideilor lor. Încurajez orice femeie care are o idee în domeniul agroalimentar să se înscrie în programul EWA 2021”, declară Irina Simulescu, Project Manager EWA 2020.

Despre EWA 2020

La ediția Empowering Women in Agrifood 2020, un program dezvoltat de EIT Food și implementat în România de Impact Hub Bucharest, au participat 50 de femei antreprenor din cinci țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia). Ediția pilot s-a desfășurat pe parcursul a cinci luni de mentorat personalizat și sesiuni de networking, iar la finalul programului, cele 10 participante finaliste au susținut pitch-urile în fața juriului și au expus progresul înregistrat, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului și nevoile identificate. Două dintre acestea au fost desemnate câștigătoare, Ibolya Oprea, fondatoarea Reset și câștigătoare a sumei de 5.000 de euro și Cosmina Dinu, fondatoarea Fermei de păsări pășunate și câștigătoare a sumei de 10.000 de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate a variantei ocolitoare a orașului Mediaș

Articolul următor

Doi clujeni au înființat Facebook-ul pentru creativi

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share