Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BCR și Dacia susțin cel mai mare concurs de robotică din România, Nextlab.Tech

Reprezentații celor două companii, dar și ai competiției, s-au reunit vineri, 4 iunie 2021, în cadrul unui eveniment live, pentru a discuta mai multe despre proiect și a participa la demonstrații live de robotică.

BCR și Dacia și-au unit forțele pentru a susține Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România adresat elevilor din clasele II – IX. Cele două companii s-au implicat și anii trecuți în această inițiativă, oferind gratuit kituri de robotică elevilor participanți de acest domeniu. Competiția își propune ca anul acesta să atragă 50.000 de elevi până la finală.

„Suntem mândri că putem susține elevii și profesorii implicati în programul Nextlab.tech pentru al doilea an consecutiv. Mă bucur, totodată, să fim alături de companii-simbol în România, așa cum e Dacia, care investesc, la fel ca noi, în dezvoltarea abilităților și competențelor copiilor și tinerilor pentru a-i pregăti pentru profesiile viitorului. E important să creăm proiecte concrete de digitalizare prin educație și să le scalăm, astfel încât să ajungem la cât mai mulți copii și tineri”, a declarant Dana Demetrian, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR. 

„La RTR, concepem mașini. Inginerii noștri nu sunt roboți, dar se folosesc de avantajele roboticii în procesele care presupun concepția și testarea unei piese și, mai apoi, a vehiculului care capătă forma finală. Spațiul nostru de lucru este uzina, locul, unde, da, apar și roboții. Concepem o Dacia pe care o adaptăm unei uzine care folosește roboți în procesele de fabricație. Tinerii pe care îi susținem în competiția de robotică Nextlab.Tech pot fi trendsetterii de mâine. Ei vor da tonul industriei. O industrie care merge în pas alergător, iar responsabilitatea noastră este de a-i susține să fie pregătiți, să facă față provocărilor viitoare. La Creative Lab, copiii vor învăța să imprime 3D, fiind asistați de tutorii noștri”, a explicat Alexander Simionescu, Director al centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie.

Pe lângă cele 1.225 de kituri de robotică oferite gratuit în ultimii doi ani, BCR va demara anul acesta și un program de mentorat pentru doamnele profesor implicate în program, cele mai active 10 primind și câte o bursă în valoare de 1.000 de euro. În plus, pentru că profesiile viitorului sunt legate nu doar de dezvoltarea unor cunoștințe tehnologice, ci și de capacitatea de a-ți gestiona bine finanțele, BCR oferă prin programul Școala de Banii ateliere gratuite de educație financiară pentru toti copiii și profesorii implicați în program.

„Robotica, informatica și digital storytelling-ul reprezintă pașaportul elevilor de astăzi spre o viață mai bună și mai verde. Important este ca ei să își însușească o gândire algoritimcă și să vadă lumea prin prisma noilor tehnologii într-un spirit de respect față de natură. Mulțumim BCR și Dacia Renault pentru sprijinirea robohackathonului Nextlab.tech”, a spus managerul proiectului Nextlab.Tech, prof. univ. dr. Răzvan Bologa, de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Accor: cinci premii la TopHotel Awards

Articolul următor

Peste 50 de primării din județ s-au înscris la Campionatul Bihorean al Curățeniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share