Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 50 de primării din județ s-au înscris la Campionatul Bihorean al Curățeniei

Primăriile din județul Bihor au răspuns invitației de a lua parte la „Campionatul Bihorean al Curățeniei”. În primele cinci zile s-au înscris 55 de primării, iar perioada de înscriere continuă până în data de 10 iunie.

Concursul este organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor și se desfășoară în cadrul campaniei „Iunie – luna curățeniei în județul Bihor”.

Premii

Competiția se desfășoară în toate cele șase zone de operare din județul Bihor în care ADI Ecolect Group implementează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

În fiecare dintre cele șase zone vor exista câte trei premii: locul I – 100.000 de lei, locul II – 10.000 de lei și locul III – 5.000 de lei. Banii primiți pentru locurile II și III urmează să ajungă la școlile de pe raza primăriilor câștigătoare. „Premiul pentru locul I va consta în participarea organizatorului concursului cu suma de 100 000 de lei la realizarea unui proiect care are legătură cu mediul înconjurător și care este destinat și copiilor. Participantul câștigător al locului I trebuie să implementeze proiectul, iar ADI Ecolect Group va asigura finanțarea de 100 000 de lei”, au anunțat organizatorii.

Au început și acțiunile de igienizare.  Vineri, 4 iunie 2021, în comuna Ineu, tinerii voluntari ai Centrului de Tineret The Spot au participat, împreună cu elevii de la Școala Gimnazială „Puiu Sever” din Ineu,  la strângerea deșeurilor. Startul acțiunii a fost dat la ora 12:00, chiar din fața unității de învățământ.

Alte acțiuni au avut loc în comunele Măgești, Țețchea și Holod. În Măgești au participat reprezentanții bisericii, elevii din comună și primăria. La Holod au strâns deșeuri circa 80 de elevi și profesori în localitățile Holod, Dumbrava, Hodis, Forosig, Vintere, iar săptămâna viitoare se dorește implicarea angajaților din primărie și a altor voluntari din comună.

Cele 55 de unități administrativ – teritoriale care s-au înscris în Campionat până astăzi, 4 iunie, sunt: Lugașu de Jos, Țețchea, Cociuba Mare, Biharia, Tulca, Avram Iancu, Căbești, Popești, Roșia, Măgești, Abrămuț, Nucet, Tărcaia, Sălacea, Aștileu, Sânmartin, Budureasa, Brusturi, Holod, Toboliu, Sâniob, Aleșd, Șuncuiș, Criștioru de Jos, Curtuieșni, Drăgești, Chișlaz, Dobrești, Oșorhei, Marghita, Ștei, Drăgănești, Răbăgani, Șimian, Lazuri de Beiuș, Ineu, Paleu, Copăcel, Tileagd, Lunca, Sântandrei, Lăzăreni, Beiuș, Aușeu, Spinuș, Pietroasa, Batăr, Remetea, Săcueni, Mădăras, Balc, Bratca, Vadu Crișului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BCR și Dacia susțin cel mai mare concurs de robotică din România, Nextlab.Tech

Articolul următor

WellCode a finalizat reconstrucția de brand

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share