Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Întreabă specialiștii ce disc de motocoasă este potrivit pentru utilajul tău!

disc motocoasa

Motocoasele cu disc, deși asemănătoare cu cele cu fir, sunt instrumente de mare folos în orice gospodărie, mai ales odată cu venirea sezonului cald. Chiar dacă modelele cu fir sunt ușoare și îndeplinesc rapid sarcinile precum tăierea gazonului, cele cu disc pot face față și operațiunilor de mare amploare, precum tăierea vegetației dense, a tufișurilor și chiar a trunchiurilor de arbuști de până la 10 cm grosime. Acestea oferă mai multă putere și versatilitate decât modelele cu fir, fiind unelte durabile și de încredere.

Cu toate acestea, motocoasele necesită o mentenanță propice pentru a duce lucrul la bun sfârșit. Dintre toate piesele, viața unui disc motocoasa depinde foarte mult de materialul tăiat, precum și de frecvența utilizării.

Spre exemplu, dacă terenul pe care se lucrează este în zone cu multe stânci sau pietre sau dacă trebuie să tai multe rădăcini și arbuști care au invadat solul, vei avea nevoie de un disc de motocoasă pe măsură! Însă, cu atâtea modele la îndemână, cum știi care este cel potrivit? Am întrebat specialiștii de la Roco Piese, magazin online cu sute de piese și accesorii pentru diverse unelte, care sunt cele mai des folosite modele de discuri de motocoasă!

În mare, există trei categorii de discuri, utilizate în scopuri diferite. Iată care sunt acestea, alături de avantajele fiecărui tip: 

  1. Disc de motocoasă cu lamă

Este cel mai comun tip, fiind prezent pe majoritatea modelelor. Chiar dacă se numește disc, unele modele pot avea aspectul unei lame cu 2, 3 sau mai multe laturi. Este eficient pentru tăierea gazonului, deși, pentru a tăia rădăcini sau tufișuri, vei avea nevoie de modele de calibru mai mare, sau de discuri de motocoasă cu întărituri pe dinți, precum cele de tip drujbă.

Însă, pentru a folosi aceste tipuri de discuri specializate, este bine sa deții o motocoasă de putere mai mare, pentru a beneficia de rezultate maxime. Sunt făcute din fâșii de oțel, iar dinții pot fi turnați sau pot avea întărituri din tungsten carbid sau dinți de drujbă.

  1. Disc de motocoasă pentru zdrobire

Este un tip special de disc, al cărui scop nu este tăierea gazonului sau rădăcinilor, ci mai degrabă zdrobirea acestora. Lama acestui tip de disc nu are margini ascuțite, fiind mai degrabă groasă și grea, două atribute ideale pentru zdrobirea buruienilor. Unele tipuri sunt discuri de sârmă, ideale pentru a curăța buruienile crescute printre pavele. Nu necesită ascuțire și mentenanță, însă utilizarea lor în situații speciale le face mai puțin comune decât primul tip.

  1. Disc de motocoasă pentru mulcire

Mulcirea este un procedeu prin care se obține un covor de frunze bine fărâmițate, rumeguș și alte fragmente vegetale, cu scopul de a acoperi suprafața unui teren. Mulciul astfel obținut este foarte folositor pentru a păstra umiditatea solului, pentru a asigura nutrienții de bază pentru plante și a împiedica creșterea altor buruieni nedorite. Discurile de motocoasă pentru mulcire sunt diferite față de alte modele, având laturi îndoite, care ajută astfel la tăierea verticală.

Prin urmare, înainte de a achiziționa un disc de motocoasa potrivit, asigură-te că acesta este pe măsura necesităților tale. De asemenea, verifică și compatibilitatea cu modelul tău de motocoasă, pentru obținerea eficienței maxime! Astfel, vei beneficia de cele mai bune rezultate, precum și de o treabă ușoară, care merge la sigur!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Agenții economici din Sălaj, implicați în învățământul dual

Articolul următor

TalentA - Programul gratuit de instruire destinat femeilor inovatoare din agricultură continuă și în 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share