Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei subvenții pe care fermierii le așteaptă în acest an

Fermierii români așteaptă ca Parlamentul să adopte trei proiecte ce prevăd alocarea de finanțare. Ministrul Agriculturii a trecut recent în revistă principalele subvenții așteptate și care așteaptă să treacă de procedura legislativă.

O schemă importantă este Ajutorul Covid pentru bovine, adică acea ”rămășită” din Ajutorul Național Tranzitoriu pentru campania 2020, plată despre care șeful de la agricultură spune că ”multă lume a uitat”.

„(…) Avem pe circuitul legislativ și acel ajutor COVID despre care foarte multă lume a uitat. Noi am avut aici o discuție și cu fermierii, crescători de bovine, și am spus: pentru că este această dată istorică care ne obliga să dăm ANT-ul pe numărul de animale existente în 2013, pentru că diferența era prea mare, erau 220.000 de capete care nu se mai găsesc, 17.000 de proprietari, care nu mai au au acele animale. Am decis ca acel ANT atunci când s-a achitat, să fie o sumă simbolică iar pe restul sumei de 225 milioane am comunicat Comisiei, am făcut Ordonanță de Urgență, care este la Finanțe, plecată tot de vreo 8 săptămâni, de la CE am primit acceptul astfel încât suma care a rămas să ajungă la deținătorii de animale pe un număr de capete reale. Acesta este stadiul în care ne aflăm acum”, a explicat Oros în cadrul unei conferințe care a avut loc joi, 3 iunie, citat de agrointel.ro.

Un alt ajutor este cel promis legumicultorilor, dar acesta a fost amânat până în toamnă.

Potrivit șefului de la Agricultură, pentru acesta sunt alocate 150 de milioane euro, iar termenul de depunere este 15 iulie, valorificarea urmând să se facă între 2 noiembrie și 2 decembrie.

O altă sursă de finanțare importantă sunt banii alocați pentru menținerea registrelor genelogice și ameliorare. Pentru acest proiect sunt disponibili 40 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Directorul general Dacia, Mihai Bordeanu, este noul președinte al ACAROM

Articolul următor

Proiectele clujenilor, răsplătite cu până la 150.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share