Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Băile Ocna Mureș, aproape restaurate

Compania Skyline Engineering se apropie de finalizarea lucrărilor pe care le derulează la Băile Sărate din Ocna Mureș pentru a le reda acestora strălucirea din trecut.

Până acum au fost au fost finalizate instalațiile electrice și cele de ventilație din sala de bazine și din spațiile anexe, instalațiile de climatizare și cele termice (încălzire în pardoseală, centrale termice și radiatoare rezistente la salinitate).

În 2021, Băile Sărate din județul vor primi din nou turiști, după doi ani de restaurare. Se preconizează ca la toamnă, după o investiție de 6,4 milioane de euro, accesul turistic să fie din nou permis.

Complexul din Alba se întinde pe 6.000 mp, are mai multe bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare. În trecut staţiunea de pe malul Mureşului atrăgea mii de turişti din toată țara.

Mai trebuie să fie finalizate partea de arhitectură, finisajele, faianţă, gresie, tavane. Apa sărată va fi captată de la 1.500 mp adâncime pentru a alimenta bazinele. Aici se vor putea face diverse proceduri: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaje, saună umedă şi uscată.

Complexul a fost gândit pentru 400 de persoane de persoane pe timp de iarnă şi 700 de persoane pe timp de vară. Saramura de aici are o puritate de 96%. Autorităţile vor să amenajeze în apropierea complexului un muzeu al sării, unic în Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tarife mai mari la apă în Ardeal

Articolul următor

E.ON susține decada Națiunilor Unite privind restaurarea ecosistemelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share