Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON susține decada Națiunilor Unite privind restaurarea ecosistemelor

E.ON este prima companie energetică din lume care sprijină Programul Națiunilor Unite pentru Mediu în refacerea ecosistemelor pentru protecția climei și biodiversitate. Fiind cel mai mare operator de rețele de distribuție a energiei electrice din Europa, E.ON va crea biotopuri importante sub cei 13.000 de kilometri de linii de înaltă tensiune din zonele forestiere. Acest lucru este echivalent cu suprafața a 100.000 de terenuri de fotbal.

 

Gestionarea rutelor ecologice aduce o contribuție importantă pentru a avea ecosisteme mai sănătoase și o mai mare biodiversitate în întreaga Europă. E.ON este partener al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (PNUM), care a decretat „Deceniul pentru restaurarea ecosistemului”, marcând astfel Ziua Mondială a Mediului din 5 iunie a.c.

Leonhard Birnbaum, CEO E.ON: „Creăm noi habitate și biotopuri în toată Europa, aducând o contribuție semnificativă la biodiversitate și la protecția climei. Suntem mândri de parteneriatul cu Națiunile Unite, dar în același timp este și o obligație să implementăm în mod consecvent sustenabilitatea în tot ceea ce facem”.

E.ON are deja mulți ani de experiență în gestionarea ecologică a liniilor electrice și administrează deja 8.000 de hectare de linii electrice într-un mod prietenos cu mediul. Această experiență urmează să fie utilizată acum în întregul grup din toată Europa. Nucleul gestionării traseelor ​​ecologice presupune ca numai vegetația care reprezintă o amenințare directă pentru liniile electrice să fie eliminată. Copacii, tufișurile și arbuștii cu creștere lentă sunt păstrați cât mai mult posibil. Crengile tăiate sunt lăsate pe pământ, creând oportunități importante pentru cuibărit. Acest lucru crește biodiversitatea florei și faunei sub linii.

E.ON este pe deplin dedicat sustenabilității și conduce decarbonizarea sectorului energetic prin activitatea sa de bază. În același timp, suntem convinși că ecosistemele sănătoase și stabile joacă un rol esențial în lupta împotriva schimbărilor climatice, deoarece stochează cantități mari de CO2. Acesta este motivul pentru care E.ON investește zeci de milioane în conservarea ecosistemelor și se angajează să stabilească managementul ecologic al rutelor pentru liniile electrice aeriene din zonele forestiere din întregul grup până în 2026.

În plus față de contribuția activă la protecția ecosistemelor, E.ON dezvoltă o platformă online ca parte a parteneriatului, care oferă decadei ONU o casă digitală. Pe această platformă, întreprinzătorii din întreaga lume își pot prezenta proiectele și pot câștiga susținători pentru protecția și restaurarea ecosistemelor. Hub-ul digital este conceput pentru a inspira oamenii, a încuraja conservarea și a face accesibilă cunoștințele despre ecosisteme.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Băile Ocna Mureș, aproape restaurate

Articolul următor
Sursă foto: www.facebook.com/ActforTomorrow

O ambarcaţiune 100% ecologică, made in Romania și unică în Europa, lansată de Ziua Mediului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
Citeste mai mult

Mureș Depo Alimente, botez oficial

În vecinătatea fabricii de nutrețuri combinate UMB Feed de la Sânpaul ființează, din 2024, Mureș Depo Alimente. Investiția,…
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
Educație
Citeste mai mult

Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share