Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii sălăjeni se orientează spre piața Clujului

Ferma ecologică de legume și fructe Pomăria Bădăcin a început livrările prin curierat în județul Cluj.  

Sistemul practicat de antreprenorii din comuna Pericei este livrarea la domiciu, primele fructe comercializate în acest mod, în acest sezon, fiind cireșele. Până acum, ferma a inițiat aceste livrări cu produse procesate precum compot sau dulceață din piersici și zmeură, prune sau piersici uscate, toate cultivate în regim ecologic.

Fondatorii fermei sunt Tudor şi Mihaela Pop. Aceștia au plantat în zonă parcele cu cireşi, zmeură, nuci şi pruni, apoi au preluat o livadă bătrână de meri şi mici suprafețe învecinate de la rude. Cei doi fermieri lucrează pământul fără plug, doar cu grapa cu discuri, la o adâncime de 5-6 cm, pentru a nu deranja solul bogat în viețuitoare.

Ferma a încheiat în 2015 o colaborare cu organismul de inspecţie şi certificare ecologică Ecoinspect Cluj-Napoca, iar în 2018 a primit certificarea, depăşind cei trei ani de conversie din sistemul convenţional în cel ecologic. Suprafața fermei se întinde pe 5 ha. Produsele realizate aici sunt fără conservanți, pectine, coloranți sau aditivi alimentari.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nord Conforest își pregătește în șantier viitorii meseriași

Articolul următor

Europa constată că nu numai România nu și-a îndeplinit obligațiile privind deșeurile

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share