Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mișcări de trupe pe A3 Sălaj – Bihor

Primele utilaje ale constructorului turc Nurol Insaat au fost consemnate pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3).

„Utilajele văzute de unii pe drum au ajuns la destinație: Suplacu de Barcău. Constructor – Nurol, Turcia. Utilajele se pare că au fost doar descărcate, nu am observat să fi lucrat ceva”, a relatat Marin Marian, membru al forumului PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța că au fost aprobate exproprierile pentru acest lot și că ordinul de începere a lucrărilor urma să fie emis. Contractul pentru proiectarea și executia celor 13 km ai lotului a fost semnat în 2020 pentru 384 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Acesta prevede șase luni proiectarea, 18 luni execuția și 120 luni garanția. Ordinul de începere pentru faza de proiectare a fost emis în 1 februarie 2021, conform Economedia.

Constructorul a încasat avansul de 15% din valoarea lucrărilor, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd și construirea a 12 structuri (patru pasaje și opt poduri), respectiv un nod rutier la km 67+500.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a deschis Mercure Galati Centrum

Articolul următor

Bani gratis pentru ardelenii din domeniile creative

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share