Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabricile Michelin și Tenaris, vizitate de guvern

O delegație a Guvernului României s-a aflat în vizită la cei mai mari angajatori din Zalău, companiile TenarisSilcotub – țevi și Michelin România – anvelope.

“Am vizitat obiective de investiții, uzina Michelin, centura ocolitoare a Zalăului, fabrica Tenaris Silcotub. Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost respins și nici retrimis României de către Comisia Europeană (CE). Nu pierdem acești bani: 29,2 miliarde de euro, îi vom lua pe toți.

Avem proiecte depuse pentru acești bani, proiecte importante de investiții pentru România, care vor fi terminate până în 2026: infrastructură, spitale, «România Educată», fondul de dezvoltare pentru unitățile administrativ-teritoriale. Suntem în procedura firească în care sunt toate țările din Uniunea Europeană. CE face observații, noi răspundem”, a menționat premierul Florin Cîțu.

“Am vizitat doi agenți economici importanți din județul nostru, unde am discutat despre planurile lor de dezvoltare, fiind vorba despre doi angajatori puternic implicați în proiecte sociale, educaționale, de mediu. Apreciez faptul că investitorii întorc o parte din câștigul lor în comunitățile unde își desfășoară activitatea, contribuind în acest fel la bunăstarea membrilor comunității respective”, a relatat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

“Pentru punerea în siguranță a podului peste râul Someș, pe Drumul Județean 108E, guvernul a alocat 4 milioane de lei, în timp ce proiectul de reabilitare a DJ 109R, ce leagă localitățile Chendrea, Gălpâia și Romita, a fost finanțat cu 5 milioane. Sunt investiții care vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din Sălaj și vor crește siguranța rutieră”, a menționat președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu. Delegația a efectuat și o vizită pe șantierul viitoarei centurii ocolitoare a Zalăului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru firme vor să execute lucrările incubatorului de afaceri din Oradea

Articolul următor

Viitorul stadion nou al Timișoarei va costa 120 de milioane de euro și va avea 30.000 de locuri

Citește și:
Citeste mai mult

2.9 billion people still offline

New data from ITU suggest ‘COVID connectivity boost’ – but world’s poorest being left far behind An estimated…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share