Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorul stadion nou al Timișoarei va costa 120 de milioane de euro și va avea 30.000 de locuri

Consiliul Județean Timiș a aprobat indicatorii tehnico-economici ai viitoarei investiții pentru ridicarea unui nou stadion la Timișoara, obiectivul fiind în administrarea autorităților județene. Lucrarea va fi realizată de Compania Națională de Investiții, va costa 122 de milioane de euro, după primele estimări și va avea 30.000 de locuri.

Dar, va lipsi pista de atletism, despre care s-a discutat la un moment dat și la care s-a renunțat, așa cum doreau suporterii locali ai fotbalului.

”Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta am supus aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național”, a anunțat Nica.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabricile Michelin și Tenaris, vizitate de guvern

Articolul următor

Cele opt Agenții pentru Dezvoltarea Regională vor fi implicate în implementarea PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share