Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dräxlmaier Group investește 200 de milioane de euro la Timișoara și creează peste o mie de noi locuri de muncă. Se vor produce baterii pentru automobile hobrid

Prezentare Draxelmair, Timisoara, luni 14 iunie 2021. Seba Tataru / FOTO COLORATA

Compania germană Dräxlmaier Group va investi peste 200 de milioane de euro, în următorii șase ani, în o nouă fabrica de componente E-mobility la Timișoara. În urma investiției vor fi create peste o mie de noi locuri de muncă. Începând cu anul 2022 la noua unitate se vor asambla baterii electrice pentru autoturisme hibrid.

Dezvoltarea fabricii din Timișoara presupune triplarea suprafeței de producție dotată cu tehnologie modernă. Peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiștii din industria auto vor fi create în următorii ani. Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de metri pătrați de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, Dräxlmaier Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Compania este un partener de tradiție al comunității locale și dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea acesteia și să evoluăm împreună și în următorii ani. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de E-mobility a Dräxlmaier Group”, spune Alexander Schubel, directorul general operations al filialei din Timișoara al companiei.

Apreciem investiția realizată la Timișoara. Este unul dintre cele mai ambițioase planuri de dezvoltare anunțate în regiune în perioada următoare. Proiectul este extrem de important pentru comunitate, dar și pentru specialiștii din industria auto. Investiția contribuie la planul de dezvoltare economică a județului și dorim să ne oferim tot sprijinul pentru implementarea acestui proiect, în acord cu noile trenduri economice globale din domeniul e-mobilității, poziționând Timișul și Timișoara pe noua hartă a automobilului electric”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a exprimat suportul pentru investiția care va susține dezvoltarea orașului.

Primăria Timișoara susține toate investițiile în tehnologii verzi, nepoluante și ne bucurăm că Dräxlmaier Group a ales orașul nostru pentru construirea unei astfel de fabrici moderne. Creșterea semnificativă a capacității de producție va crea numeroase locuri de muncă și va avea un impact puternic pe termen lung asupra economiei orașului și a mediului universitar. Noi, ca autoritate locală, vom susține în continuare compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timișoarei.

DRÄXLMAIER Group este pioner în domeniul electromobilității, iar fabrica din Timișoara va fi un pilon important pe termen lung în producția componentelor electronice și de înaltă tensiune pentru clienții companiei.

Total
186
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start-up-ul românesc LifeBox se extinde în Budapesta

Articolul următor

The MIPIM Awards 2021 finalists unveiled

Citește si:
Total
186
Share