Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platforma Armătura, cumpărată de Miss România

Miss România 2003, Patricia Chifor, a cumpărat fosta fabrică Armătura Zalău de la grupul Rompetrol. Ea este asociată cu unul din cei mai mari importatori americani de alimente, partener imobiliar al ginerelui lui Donald Trump.

Rompetrol a cedat integral părțile sociale ale producătorului de elemente de robinetărie industrială Rominserv Valves IAIFO unei firme conduse de designerul de modă din Satu Mare, relevă Profit.ro. Compania-mamă a Rompetrol, KMG International, a anunțat că este dispusă să vândă toate activele din România considerate neesențiale, printre care și IAIFO.

Rominserv Valves a fost preluată de firma Joseph Mars Investment (JMI), la care administrator unic este Patricia Chifor, devenită ulterior administrator unic și la compania achiziționată, redenumită Petron Energy. IAIFO, care în 1990 avea 7.000 de angajați, a fost preluată de Rompetrol, prin Rominserv, în 2004, când mai erau 1.200 de salariați. Fosta întreprindere a fost atunci lichidată, iar activele de producție au fost preluate de către Rominserv.

Intenția Rompetrol de a renunța la IAIFO datează din 2014. JMI, care a cumpărat acum Armătura, a fost înființată în 2019, ca societate de tip holding. În Zalău a fost lansată o petiție publică către autorități prin care se solicită introducerea în patrimoniul municipiului a mai multor elemente de construcție emblematice din Armătura, pe fondul intenției noului proprietar de a demara un proiect imobiliar.

Pe un teren al IAIFO funcționează din 2019 Zalău Value Centre, dezvoltat de Prime Kapital. Chifor este cunoscută ca designer vestimentar și pentru câștigarea titlului de Miss România, care i-a permis să participe la concursul Miss World. Ea mai este asociată cu 30% din capital, plus calitatea de administrator, la o firmă de trading și logistică de combustibili, cereale, oleaginoase și îngrășăminte, Romagriculture.

70% din părțile sociale se află în posesia americanului  George Gellert, președintele Atalanta Corporation, din concernul George Gellert Global Group, unul dintre cei mai mari importatori de produse alimentare din SUA.

Concernul lui Gellert este asociat în afaceri imobiliare în SUA cu familia Kushner, din care face parte Jared Kushner, ginerele fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump. Patricia Chifor mai este asociată, direct sau indirect, la o firmă de construcții din Satu Mare, la o firmă de catering pentru evenimente din Slobozia și la una de comerț cu combustibili din București, ambele în activitate din 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maestrul Mircea Groza, propus ca "tezaur uman viu"

Articolul următor

Uzinele Chimice Turda devin spațiu verde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share