Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii de la Porsche Engineering aleg Timișoara pentru a-și extinde activitatea din România

Porsche Engineering, furnizorul de servicii tehnologice, a ales Timișoara pentru a-și extinde activitatea și deschide o a doua locație tehnologică în România. Cu un nou site de cercetare și dezvoltare în Timișoara, își extinde în continuare rețeaua de centre de inovare pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitor.

Noua locație extinde și completează lucrările efectuate de Porsche la celălalt site românesc din Cluj-Napoca. Deschisă în 2016, această bază găzduiește 250 de angajați, care lucrează la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o poveste de succes. Creșterea constantă, realizată cu specialiști în funcționare și realizare software foarte calificați din Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea la o a doua locație românească ”, spune Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering.

Datorită mediului său de înaltă tehnologie atât în peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru acest lucru, spun cei de la Porsche.

„Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și capacitatea de învățare rapidă a oamenilor pe care i-am întâlnit. Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în orașul vibrant Timișoara.”, continuă Lappe.

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști aici. Societatea planifică să angajeze în primul rând experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Se vor concentra pe funcțiile de conducere cu grad mare de automatizare, învățarea automată, managementul virtual al energiei și caroserie inteligentă și cabina de pilotaj.

„La Porsche Engineering România, combinăm cele mai recente tehnologie, din domeniul dezvoltării software și a funcțiilor cu expertiza auto – pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente. Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci unice, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărind ideile noastre, de la concept la piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras un mare talent pentru organizația noastră.”, spune și Marius Mihailovici, director general la Porsche Engineering România.
Locația din Timișoara va servi ca o altă piatră de temelie în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care include locații din Germania, Republica Cehă și terenul de probă Nardò din Italia, până în Shanghai, China. Apropierea de universitățile de primă clasă joacă un rol vital în strategia internațională de inovare. Cu mai multe universități tehnice, Timișoara oferă oportunități atât din punct de vedere al ocupării, cât și al dezvoltării.

„Planificăm să ne conectăm cu Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Vest pentru proiecte comune din lumea academică”, mai spune Mihailovici.

Nu știm cât de mult a contat numirea noului primar german al Timișoarei, dar cu siguranță a avut un efect pozitiv.

„Când am preluat funcția, am spus că Timișoara are multe de oferit companiilor dornice să investească în tehnologii curate și durabile. Mă bucur că acest mesaj a fost auzit de Porsche Engineering și aștept cu nerăbdare să văd noul lor birou de cercetare și dezvoltare în acțiune. Municipalitatea va fi întotdeauna deschisă investitorilor care văd marele potențial pe care îl are acest oraș”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
Porsche Engineering Group GmbH este un partener tehnologic internațional pentru industria auto. Filiala Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG dezvoltă vehiculele inteligente și conectate ale viitorului pentru clienții săi – inclusiv funcții și software. Aproximativ 1.500 de ingineri și dezvoltatori de software sunt dedicați celei mai noi tehnologii, de exemplu în domeniile funcțiilor de conducere extrem de automatizate, e-mobilitate și sisteme de înaltă tensiune, conectivitate și inteligență artificială. Ei duc tradiția biroului de design al lui Ferdinand Porsche, fondat în 1931, în viitor și dezvoltă tehnologia digitală a vehiculelor de mâine. Procedând astfel, acestea combină expertiza aprofundată a vehiculelor cu expertiza digitală și software.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum rezolvăm problema încălzirii iarna viitoare?

Articolul următor

CFR Infrastructură a lansat licitația pentru reabilitarea totală a căii ferate dintre Caransebeș și Timișoara. Suma oferită, 3,18 miliarde de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share