Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leroy Merlin, în loc de IAIFO

Lanțul de bricolaj Leroy Merlin este interesat să își ridice primul magazin din județul Sălaj pe locul în care a funcționat Întreprinderea de Armături Industriale din Fontă și Oțel (IAIFO). 
Ultimele informații sunt că în locul fabricii va fi extins actualul mall Zalău Value Centre (ZVC) cu noi magazine și cu săli de cinema, dar și cu un nou magazin de bricolaj, conform Graiul Sălajului. Deocamdată nu s-au depus documentații oficiale la Primăria Zalău pentru noile construcții, certe fiind doar tranzacția imobiliară de 1 milion de euro și demolarea fabricii.
Leroy Merlin vrea să accelereze dezvoltarea pe piaţa locală şi să îşi dubleze numărul de magazine, mergând nu doar către marile centre regionale, ci şi către oraşe mai mici, în contextul unui trend ascendent pe care se află sectorul de bricolaj. Miza sa este să accelereze dez­voltarea, în condiţiile în care Dedeman, principalul concurent local, se îndreaptă spre un business anual de 2 mi­liarde de euro.

Leroy Merlin este un lanț de magazine cu produse de bricolaj, materiale de construcție și grădină din Franța cu 350 de magazine. Acesta este parte a grupului Adeo, controlat de familia franceză Mulliez, care mai deține și hipermarketurile Auchan, dar și brandurile Decathlon, Norauto, Pimkie și Kiabi.

Rompetrol a cedat integral părțile sociale ale producătorului de elemente de robinetărie industrială Rominserv Valves IAIFO către Joseph Mars Investment (JMI). IAIFO, care în 1990 avea 7.000 de angajați, fusese preluată de Rompetrol, prin Rominserv, în 2004, când mai erau 1.200 de salariați. Fosta întreprindere a fost atunci lichidată, iar activele de producție, preluate de către Rominserv.

JMI a fost înființată în 2019, ca societate de tip holding. În Zalău a fost lansată o petiție publică către autorități prin care se solicită introducerea în patrimoniul municipiului a mai multor elemente de construcție emblematice din Armătura, pe fondul intenției noului proprietar de a demara un proiect imobiliar. Pe un teren al IAIFO funcționează ZVC, dezvoltat de Prime Kapital.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul coordonează un megaproiect de 841 de milioane de euro pe litoral

Articolul următor

Mașinile smart: azi șoferii claxonează la semafor, mâine traficul e liber cu ajutorul tehnologiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share