Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Energeticienii din România au fost căliți în primul val de regenerabile”

Specialiștii în domeniu din țara noastră pot face față provocărilor pe care le aduc proiectele de energie regenerabilă ce se prefigurează, susține directorul general adjunct al EnergoBit, Florin Pop.  

„Am fost implicați într-un parc eolian de 600 MW, cel mai mare proiect de acest fel din Europa. Atunci era o necunoscută totală, o neîncredere a consultanților străini că o companie din România fără experiență în domeniu va duce la capăt acest proiect. Inginerii noștri energeticieni au fost căliți în primul val de regenerabile. Generațiile actuale și următoare vor face față acestor provocări.

Am instalat 1.600 km de cabluri de înaltă tensiune în acest proiect, de patru ori distanța Cluj – București. A trebuit să integrăm un sistem de comandă cu urmărire locală, națională și internațională, dar în concordanță cu sistemul energetic național. Integratorii sunt pregătiți de astfel de proiecte, noi am participat la investițiile operatorilor de distribuție”, a menționat oficialul EnergoBit, la conferința Energy Strategy Summit (ESS).

“Digitizarea trebuie să fie o stare de fapt: suntem generația calculatoarelor, accesul rapid la date extrem de precise în timp real permite operatorilor să ia decizia corectă, iar inteligența artificială este din ce în ce mai prezentă. Din păcate, majoritatea echipamentelor pentru marile proiecte energetice sunt aduse aici din străinătate: turbine, panouri fotovoltaice; din România, mai mult materie primă.

Noi vom veni și cu soluții modulare pentru stocarea energiei. Avem un departament de cercetare implicat în proiecte totale de 7.000 MW, multe inovatoare, să vedem câte vor fi puse în practică. Ne dorim un dialog între toate părțile implicate, însă mai aplicat și mai intens, predictibilitate pentru investitori în producție sau regenerabile. Dacă sistemul legislativ se va schimba însă tot atât de repede în România, nu vom mai ști în ce direcție să mergem”, a spus Pop

EnergoBit, integrator clujean de soluții energetice, are 800 de angajați, din care 200 de ingineri specializați, compania fiind unul dintre liderii autohtoni în domeniul electro-energetic. Cea de-a șaptea ediție a ESS a reunit, la Clubul Diplomatic București, zeci de vorbitori din industria energetică, pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pași pentru construirea complexului sportiv de 83,3 milioane de euro de la Oradea

Articolul următor

SOS: dispar punctele de distribuție a presei din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share