Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Frigoglass dorește reluarea activității de producție. Halele firmei, de lângă Timișoara, au ars într-un incendiu

Societatea timișoreană Frigoglass România are în vedere reînceperea activității de producție într-o locație închiriată, după ce halele societății, aflate la câțiva kilometri de oraș au fost distruse în urma unui incendiu. Din acest motiv, activitatea firmei a fost grav afectată, incendiul manifestându-se mai ales în zona unde se desfășura activitatea productivă.

“Incendiul de la fabrica noastră de echipamente frigorifice comerciale din Parta, județul Timiș, de sâmbătă, 5 iunie, a provocat daune grave în primul rând zonei de producție. Frigoglass precum și serviciile locale de urgență au confirmat că nu au existat victime în timpul incidentului și că toți angajații noștri sunt bine.

Având în vedere amploarea daunelor, procesul de producție din fabrică a fost oprit și au fost inițiate planuri de urgență pentru a acoperi cererea clienților noștri de la baza noastră globală de producție.

Compania evaluează posibilitatea de a continua la nivel local activitatea de producție într-un spațiu închiriat, cu resurse limitate, examinând în același timp perspectiva de a reconstrui fabrica în aceeași locație și de a relansa afacerea la scară completă”, a anunțat compania.

De asemenea, activitatea de aftermarket și cea de piese de schimb nu a fost afectată.

” Activitatea companiei legată de serviciile aftermarket și piese de schimb, precum și cercetarea și dezvoltarea, serviciul regional de vânzări și serviciile partajate IT nu sunt afectate de acest incident și toți angajații care lucrează în aceste departamente își vor continua activitatea curentă”, mai anunță Frigoglass.

Pentru angajații afectați și care nu mai au unde lucra se încearcă găsirea unui loc de muncă.

” O prioritate maximă pentru Frigoglass este asistarea angajaților al căror loc de muncă a fost afectat de acest incident nefericit. În acest sens, în cooperare cu trei companii specializate în consultanță și recrutare de personal, am lansat un program de plasare de forță de muncă pentru a sprijini toți angajații ale căror posturi au fost afectate, prin identificarea și oferirea de oportunități de angajare pe piața forței de muncă locale”, se mai spune în poziția Frigoglass.

În timpul vizitei recente la Timișoara, conducerea executivă a grupului s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale care și-au reafirmat sprijinul total acordat companiei în depășirea acestei situații nefericite.

“Pe aceasta cale, dorim sa ne exprimăm recunoștința și să le mulțumim din nou autorităților locale, precum și tuturor angajaților și colaboratorilor Frigoglass, pentru sprijinul și înțelegerea lor în acest moment dificil pentru companie. Ne reconfirmăm angajamentul de a merge înainte cu tărie și de a relansa afacerea locală”, se arată in poziția companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marile proiecte de infrastructură din Ardeal, blocate în autorizații

Articolul următor
Organizația Patronală HORECA Cluj susține demersurile Organizației Patronale HORA București și Federația Industriei Hoteliere din România, prin care se contestă intenția Guvernului României de a crește cota de taxă pe valoarea adăugată (TVA) aplicată industriei HORECA de la 9 la 19% și

Școlile din Timiș vor pregăti tineri în meseriile cerute de sectorul HoReCa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share