Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Joacă VPK SmartCity și vei învăța ceva util pentru planetă

Te-ai gândit vreodată ce ai putea face pentru a proteja planeta Pământ?
Sau cum ar fi daca ai fi președintele unei companii de gestionare deșeuri și ai avea la dispoziție toate resursele pentru a curăța orașul tău de gunoaie?

VPK SmartCity este un joc de societate conceput și produs cu scopul de a amuza și de a petrece timp de calitate împreună, dar mai ales de a le explica adulților și copiilor ce este colectarea selectiva & reciclarea și de ce avem nevoie așa mare de aceste două procese în viața noastră de zi cu zi.

Fiecare individ poate, prin atitudinea și acțiunile sale, să protejeze mediul înconjurător. Cum poate fi amplificat impactul acestor acțiuni? Printr-o comunicare continuă cu toate părțile interesate și printr-un parteneriat cu autoritățile locale, în acest caz Primăria orașului tău. Cine și ce fel de deșeuri generează? Cum le putem colecta selectiv? Unde le depozităm? Ce materiale pot fi reciclate și în ce condiții? Sunt câteva dintre întrebările la care poți afla răspunsul jucându-te.

Conform Eurostat, România se află pe locul 26 din cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, ultima fiind Malta, în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale.
VPK SmartCity vine ca suport în procesul de conștientizare și adoptare a unui comportament responsabil. Cu cât sortam mai bine, cu atât reciclăm mai mult. Și dacă putem învăța cum să facem acest lucru într-un mod distractiv, șansele să implementăm o nouă filosofie de viață sunt mult mai mari.

De ce un joc de societate (board game)? Pentru că este o modalitate creativă și care stimulează gândirea critică a tinerei generații. Copiii noștri moștenesc o lume cu mai multe probleme, printre care și aceea de a face față provocărilor legate de protejarea și conservarea resurselor mediului.

Cum poți obține jocul?

Intră pe www.vpksmartcity.ro în perioada 19 iunie – 6 iulie 2021, fă dovada faptului că ai jucat online SmartCity, răspunde la întrebarea „Tu ce plănuiești să faci pentru binele planetei noastre?” și vei fi unul dintre câștigători!

Jucând SmartCity vei deveni președintele unei companii de gestionare a deșeurilor și vei putea folosi toate resursele puse la dispoziție ca să cureți orașul de gunoaie. E nevoie de toate abilitățile de strategie pentru a finaliza sarcinile pe care le-ai primit de la Primărie și pentru a dezvolta un proces durabil de gestionare a deșeurilor! Succes!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MasterClass va ridica bazinul de înot din Dumbrava

Articolul următor

Andreas Lier este noul Preşedinte al AHK România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Gala Comunității Bihorene 2023

13 decembrie 2023 ora 18:00 – Teatrul Regina Maria din Oradea începând cu ora 18:00 Gala Comunității Bihorene…
Citeste mai mult

Mirdatod, premii la European Bio Festival

Asociația Bio România, împreună cu Asociațiile Partenere din Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria și Serbia a organizat în…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share