Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gala Comunității Bihorene 2023

13 decembrie 2023 ora 18:00 – Teatrul Regina Maria din Oradea începând cu ora 18:00

Gala Comunității Bihorene este un eveniment prin care Fundația Comunitară Oradea recunoaște și celebrează acțiunile care transformă comunitatea bihoreană într-una mai bună.

Bilete – aici

Cu ajutorul unor fonduri mai mari sau mai mici, de multe ori numai prin voluntariat, oameni cu inițiativă acționează în beneficiul comunității. Voluntari demni de apreciat pentru contribuția adusă comunității, echipe sau ONG-uri ale căror inițiative merită aduse în fața publicului, ca exemple de bine, oameni care pun pasiune în munca lor și susțin excelența prin propriul exemplu, ei sunt cei pe care îi vom vedea pe scenă la Gala Comunității Bihorene.

2023 este anul reimaginării evenimentelor Gala Comunității Bihorene și 11even Experiences Oradea. Participanții la eveniment vor putea auzi 7 povești de succes ale unor oameni care au devenit cunoscuți prin faptele lor și determinarea de care au dat dovadă. Momente artistice inedite vor acompania premierea oamenilor de bine din comunitatea bihoreană.

Gazda evenimentului va fi Bogdan Bob Rădulescu. În sala Teatrului Regina Maria din Oradea sunt așteptați toți cei care își doresc să ia parte la celebrarea binelui din comunitate.

S-au pus în vânzare un număr limitat de bilete VIP pentru cei care doresc să se bucure de un Cocktail special în prezența invitaților. Acest moment va avea loc după încheierea evenimentului.

Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate pentru susținerea programului de finanțare Fondul Științescu Oradea.

Bilete – aici

# Despre Gala Comunității Bihorene

După ce a fost organizat în anii trecuți într-un format cu o participare restrânsă, începând cu anul acesta, acest eveniment are loc într-un nou format care va permite accesul la eveniment tuturor celor care își doresc să-I aplaude pe cei care merită recunoscuți pentru binele pe care l-au făcut în comunitate.

Premiile care se vor acorda sunt următoarele:

LIDERUL care schimbă lumea – La această secțiune se încadrează acele persoane care prin viziune, pasiune, crez și dedicare au reușit să mobilizeze, să îndrume, să inspire și să schimbe comunități, devenind adevărate modele de viață în comunitatea din care fac parte.

VOLUNTARUL anului – Voluntarii oferă darurile cele mai prețioase – timpul lor personal, eforturile susținute, pasiunea și devotamentul lor. Prin implicarea lor, întreaga comunitate are de câștigat. Haideți să le spunem MULȚUMESC!

ECHIPA anului – La această categorie se încadrează grupuri mai mari sau mai mici, formate din oameni care împreună au gândit și implementat proiecte și au găsit soluții pentru probleme din comunitate.

EXCELENȚĂ în meserie – La această categorie se încadrează acele persoane care pun pasiune în munca lor și care susțin excelența prin exemplul personal. Ne gândim atât la angajați din sistemul public cât și din cel privat. Haideți să-i arătăm recunoștință unui coleg sau unui funcționar cu care am interacționat la un moment dat.

PROIECTUL anului – Această categorie se adresează proiectelor derulate de orice tip de organizație, profit sau non-profit, autoritate publică, grupuri de inițiativă sau indivizi, care au produs un impact major și vizibil, rezolvând probleme existente în comunitate indiferent de domeniul în care a fost dezvoltat: social, comunitar, medical, ecologic, cultural etc.

ONG-ul anului – Această categorie presupune nominalizarea organizațiilor non-profit care au produs un impact major și vizibil în comunitatea din care fac parte, prin proiectele pe care le-au coordonat, prin evenimentele pe care le-au organizat sau prin campaniile pe care le-au derulat.

PROMOTOR al culturii și artei – Categoria aceasta are ca scop nominalizarea organizațiilor non-profit, a grupurilor de inițiativă sau a oamenilor care s-au axat pe promovarea artei, culturii sau tradițiilor și care merită aprecierea noastră pentru impactul activităților realizate.

PROMOTOR al excelenței școlare – Categoria aceasta are ca scop nominalizarea organizațiilor non-profit, a grupurilor de inițiativă sau a oamenilor care s-au axat pe promovarea excelenței în domeniul educației, prin proiecte inovatoare, prin promovarea valorilor autentice și a meritocrației.

Bilete – aici

# Despre vorbitorii care își vor împărtăși poveștile inspiraționale în cadrul evenimentului

Alina Păduraru

Alina Păduraru a intrat în presă din timpul studenției la Facultatea de Jurnalism, lucrând în mai multe redacții de radio. Câțiva ani a fost convinsă că va ieși la pensie din radio, atât de mult o absorbise munca din spatele microfonului. Și-a schimbat convingerea când a primit un internship ca reporter la Recorder. A intrat în echipă la trei luni după lansarea proiectului și de atunci a documentat mai multe reportaje pe teme sociale, legate de drepturile omului și de sărăcie și investigații despre abuzuri sexuale.

Trăiește acum cu convingerea că meseria de reporter e cea mai frumoasă de pe Pământ și că munca în ONG poate să te ajute să devii un om mult mai bun. Pentru că amândouă sunt despre oameni și despre ce dai lumii.

Barbara Promberger

Barbara Promberger este co-fondator și director executiv al Fundației Conservation Carpathia.

În 2009, împreună cu soțul ei, Christoph Promberger, începea cel mai ambițios proiect de conservare din România și din Europa, Fundația Conservation Carpathia. Organizația este astăzi cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa și are ca viziune crearea Parcului Național Munții Făgăraș. Barbara Promberger a venit în România în 1993, pentru un proiect de cercetare a lupilor. S-a îndrăgostit de natura acestei țări, apoi de țară și a rămas aici. Deține o diplomă de master în biologie/zoologie la Universitatea din Graz și Viena, Austria. Aria de specializare se întinde de la cercetarea și gestionarea carnivorelor mari până la dezvoltarea și gestionarea ariilor protejate și conservarea ecosistemelor forestiere. Din 2007, Barbara a inițiat programe de conservare în România, Armenia și Belarus. Activitatea sa a inclus conservarea terenurilor, activități de informare a comunității, promovarea ecoturismului și a biodiversității în cadrul inițiativelor de agricultură ecologică, cercetare privind restaurarea speciilor, gestionarea pădurilor și a carnivorelor și ecoturismul ecvestru.

Adrian Nartea

Adrian Nartea este un actor de film și prezentator TV român. S-a născut pe 6 august 1981 la Brașov, România. A absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport. În 2007, joacă primul rol în filmul La Bloc. Alte roluri notabile în filmele Queen & Country (2014), Vlad (2019).

Dan Oros

Dan Oros este CEO la Creatopy, platforma de automatizare a producției de reclame și conținut vizual cu tehnologie AI – folosită de peste 5.000 de companii global. Creatopy a ridicat recent $10 milioane, cea mai mare investiție ca primă rundă pentru un start-up pornit în România. Înainte de Creatopy, a condus echipa de marketing a Google & YouTube România.

Dan este activ în ecosistemul de startup-uri și ca investitor în peste 15 companii și ocupă funcția de președinte al board-ului Flipsnack—un lider de piață în crearea de reviste, cataloage și broșuri digitale.

Tudor Giurgiu

Născut în 1972 în Cluj-Napoca. Membru al Academiei Europene de Film, Tudor Giurgiu este fondatorul și președintele Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc și al evenimentului său principal, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), considerat de Indiewire drept unul dintre „cele mai importante 50 de festivaluri de film din lume”. Tudor Giurgiu a fost unul dintre cei 24 de lideri mondiali care au participat în 2014 la prestigiosul program Eisenhower Fellowships. Inițiator al Premiilor GOPO și membru al juriului la mai multe festivaluri internaționale de film (Ludwigsburg, Crossing Europe Linz, Reykjavik, Praga, Angers, Amazonas), membru al juriului internațional al Premiilor Emmy 2012. Tudor Giurgiu a fost și Președinte-Director General al Televiziunii Române (TVR) în perioada 2005-2007.

Cel mai recent film al său este „Libertate”, inspirat din evenimente reale petrecute la Sibiu în decembrie 1989. Tudor este în post-producție si cu Nasty, un documentar despre cariera iconicului tenismen Ilie Năstase. Tudor Giurgiu a produs sau co-produs peste 50 de lungmetraje, precum Servitorii de Ivan Ostrochovsky (Berlinale 2020), Katalin Varga de Peter Strickland (Ursul de Argint- Berlinale 2009 și European Discovery of the Year la EFA Awards), Cenușă și sânge de Fanny Ardant (Cannes 2009) sau Povestea iubirii de Radu Mihăileanu (2016).

Mihai Maci

Mihai Maci este Lector la Universitatea din Oradea, cu studii de licenţă (1995), de masterat (1996) şi de doctorat (2007) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Preocupări iniţiale legate de Simone Weil (problema decreaţiei în opera ei fiindu-i subiect de licenţă), apoi de Heidegger şi de relaţiile acestuia cu istoria (tema masteratului) şi cu teologia (tema doctoratului). În lunga epocă doctorală a beneficiat de stagii de documentare în Franţa, ocazie cu care, pe lângă tema propriu-zisă a lucrării sale de doctorat, s-a interesat și de gândirea disidentă est-europeană, şi, în particular, de filosofia lui Jan Patocka. Astfel că domeniile sale de interes vizează în particular filosofia contemporană şi mai ales tentativele est-europene de a gândi rostul istoriei.

Valeriu Nicolae

Născut într-o familie mixtă, de romi și români de lângă Craiova, Valeriu Nicolae este jurnalist, scriitor și activist pentru drepturile omului. A urmat cursurile Facultății de informatică și management industrial la Universitatea din Craiova. Între 2002 și 2005 a studiat la Academia de Studii Diplomatice din Valletta, Malta, obținând titlul de Master în Diplomație Bilaterală, acordat Summa cum Laude.

Între anii 1993 și 2003 a lucrat ca programator în Craiova, Chicago și Victoria, Columbia Britanică, Canada.

Valeriu Nicolae și-a început munca de activist pentru drepturile omului în anul 2003. Între 2003 și 2005 a fost director al European Roma Grassroots Organisation, iar între 2006 și 2011 a fost consultant al Open Society Institute Budapest. În 2009 a fondat și a condus, până în 2013, fundația Policy Center for Roma and Minorities, un think-tank cu sediul în București. Între 2013 și 2015 a fost director regional al activităților de advocacy al World Vision în Europa de Est, Caucazul de Sud, Orientul Mijlociu, Afganistan și Pakistan. În 2019 a înființat fundația Casa Bună care oferă consiliere, meditații și rechizite copiilor din cartierul Ferentari din București.

A publicat articole în limba română în Dilema Veche, Libertatea și Adevărul, în limba engleză în open Democracy și Politico, și în limba italiană în Internazionale.

În 2013, Parlamentul European i-a conferit lui Valeriu Nicolae titlul de Cetățean european al anului. A obținut Premiul UNICEF în 2012 și Premiul Onorific World Children’s Prize, acordat de regina Suediei în anul 2018, pentru „eforturile sale neobosite pentru susținerea copiilor extrem de vulnerabili din ghetoul din Ferentari”.

Bilete – aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Două tipuri de vin spumant produse prin metoda Champenoise de Podgoria Silvania au obținut cea mai importantă distincție la nivel național.

Două spumante tradiționale Silvania, nr. 1 în România

Articolul următor

15 miliarde de euro pentru România prin Fondul pentru modernizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share