Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două spumante tradiționale Silvania, nr. 1 în România

Două tipuri de vin spumant produse prin metoda Champenoise de Podgoria Silvania au obținut cea mai importantă distincție la nivel național.
Rețea de galerii a fost construită pe o distanță de 4,5 km, la 60 de metri sub pământ | Foto: Ovi D. Pop Photo

Două tipuri de vin spumant produse prin metoda Champenoise de Podgoria Silvania au obținut cea mai importantă distincție la nivel național.

“În cadrul celei de a V-a ediții a Concursului de Vinuri Spumante Românești, format din două comisii, una la București și cealaltă la Amsterdam Wine Academy, spumantele noastre Silvania Blanc de Noirs 2020 Extrabrut și Silvania Magnum Lux Rose 2019 au fost desemnate drept cele mai bune vinuri spumante românești obținute prin metoda tradițională (Champenoise).

Acestea s-au situat pe un binemeritat loc întâi la ambele categorii jurizate. Iată o dovadă în plus a faptului că prin îmbinarea măiestriei și a profesionalismului cu pasiunea pentru vin iau naștere vinuri prețioase, demne de recunoaștere națională și internațională”, au informat reprezentanții Podgoria Silvania.

Familia Dregan a preluat fabrica de vin spumant din orașul Șimleu Silvaniei (județul Sălaj), fostul MAT. Galeriile de sub deal adăposteau, în vremurile de glorie, 7 milioane de sticle. Crama a trecut prin 3-4 privatizări, iar în 2012 a intrat în faliment, fiind apoi preluată.

Sub egida MAT s-a creat, până în 1985, cea mai mare cramă din România: o rețea de galerii de 4,5 km, la o adâncime de 60 m, un adevărat labirint, cu punctul cel mai îndepărtat aflat aproape sub Cabana Brădet.

Podgoria Silvania derula, în 2022, afaceri de 4,6 milioane de lei, cu un profit de 1,2 milioane, având 13 angajați. Asociații săi sunt Dinu Dregan (30%), Delian Dregan (30%), Santa Fantasy – Dorel Man (30%), Dănuța Man (10%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sorina și Ciprian Drecșan, proprietarii Conacului Torma, din Cristeștii Ciceului, vor derula un proiect de restaurare și reabilitare a clădii aflate într-un stadiu avansat de degradare.

Conacul Torma se transformă în boutique hotel

Articolul următor

Gala Comunității Bihorene 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share