Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conacul Torma se transformă în boutique hotel

Sorina și Ciprian Drecșan, proprietarii Conacului Torma, din Cristeștii Ciceului, vor derula un proiect de restaurare și reabilitare a clădii aflate într-un stadiu avansat de degradare.

Unitatea turistică din județul Bistrița Năsăud va dispune de camere pentru cazare, cramă și sală de evenimente de 150 de persoane.

Sorina și Ciprian Drecșan, proprietarii Conacului Torma, din localitatea Cristeștii Ciceului, vor derula un proiect de restaurare și reabilitare a clădirii aflate într-un stadiu avansat de degradare, conform Bistrița Business. Familia Drecșan se află în faza de obținere a autorizațiilor, urmând să investească 1 milion de lei în transformarea imobilului.

Conacul va avea o suprafață utilă de 1.120 mp, cu cramă la subsol, săli de evenimente și bucătărie la parter, 10 dormitoare la mansardă. În curte vor fi amenajate 30 de locuri de parcare. Spațiile verzi vor însemna 71% din totalul suprafeței terenului, de 11.510 mp. Lucrările vor dura trei ani de la momentul începerii.

Conacul a aparținut, timp de câteva secole, unei familii nobiliare, prima fază de construire fiind inițiată de Kristof Torma. După ce în ultimul timp a îndeplinit diverse destinații, conacul a fost pus în vânzare pe OLX, cu 200.000 euro. A fost achiziționat de familia Drecșan pentru a fi transformat într-o afacere de familie.

Hotelurile de tip boutique sunt unități turistice cu un număr mai mic de camere, care pun accentul pe unicitate și intimitate, având câte o temă pe care se concentrează pentru a oferi o experiență deosebită. Acestea au multe servicii personalizate. Boutique hotelurile au apărut în anii ’80, antreprenorii lor dorind să se diferențieze de marile lanțuri hoteliere, care propuneau un design unitar și monoton.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin UBB School of Health (UBBMed), coordonează demersul de creare a unei rețele a școlilor de medicină / sănătate din universitățile membre ale alianței universităților europene Eutopia.

Apare rețeaua Eutopia Health. Va fi coordonată de UBBMed

Articolul următor
Două tipuri de vin spumant produse prin metoda Champenoise de Podgoria Silvania au obținut cea mai importantă distincție la nivel național.

Două spumante tradiționale Silvania, nr. 1 în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share