Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strabag va proiecta și executa drumul de legătură dintre Oradea și A3

Firma austriacă Strabag vor realiza drumul de legătură între Centura Oradiei (Girația Calea Sântandrei) și Autostrada Transilvania. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri, 18.06.2021, rezultatele procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia)”.

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. STRABAG SRL cu preţul de 545.910.100,02 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni. Lungimea traseului este de 18,96 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Un drum soficticat

Drumul de legătură pornește de pe Centura municipiului Oradea, unde figurează kilometrul 0 al investiției. Apoi, la km 1, la sensul giratoriu din Calea Sântandreiului este prevăzut un pasaj rutier și de cale ferată. Drumul o ia în direcția NV, iar la km 2 este prevăzut un alt pasaj, peste pârâul Peța și peste calea ferată. La km 3 este prevăzut un sens giratoriu, pentru legătura cu noul drum Oradea – Sântandrei, inaugurat în iarnă. Imediat după, este prevăzut un pod peste un canal. Drumul o ia apoi în direcția V și traversează Crișul Repede pe direcția NV, între km 5 și km 6.

La limita UAT Oradea și Borș este prevăzut un nou sens giratoriu, care va deservi parcurile industriale din zonă. La km 8 este prevăzut nodul rutier cu DN 1 – Șoseaua Borșului. Acesta va fi amenajat între cele două sensuri giratorii de pe Borșului, deja existente. La km 9 este prevăzută o nouă subtraversare și imediat după, un pasaj peste calea ferată 300 București – Episcopia Bihor.

La km 10 este prevăzută o nouă subtraversare a DJ 190, drum ce leagă comuna Borș de Episcopia Bihor. La km 11 apare un alt nod rutier, la intersecția cu DC 71, ce leagă Oradea (Episcopia Bihor) de comuna Borș (Santăul Mic). La km 14 este prevăzut un pod peste Crișul Mic, iar la km 17 un pasaj superior peste un drum de exploatare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Andreas Lier este noul Preşedinte al AHK România

Articolul următor

Concurs pentru funcția de manager al Spitalului de urgență din Târgu Mureș: Nota 9,5 pentru singurul candidat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share