Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii maramureșeni își extind rețeaua în Sălaj și Cluj

Cooperativa HortiGrup Fruco (HGC), cu sediul în Vărai – Valea Chioarului, a decis să înceapă să livreze fructe în municipiile Cluj-Napoca și Zalău.

Fructele pe care le comercializează cooperatorii maramureșeni în această perioadă sunt căpșune și zmeură, dar și coacăze ecologice. Principalele puncte de livrare sunt piețele agroalimentare din Baia Mare și Zalău. HGC s-a înfiinţat în 2019 pentru a creşte eficienţa fermelor pomicole ale membrilor în organizarea în comun a achiziţiilor, a unor operaţiuni de înfiinţare şi întreţinere a plantaţiilor, pentru rezolvarea unor probleme tehnologice şi valorificarea eficientă a fructelor.

Grupul de producători este recunoscut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În interiorul organizaţiei funcţionează un serviciu de asistenţă tehnologică şi management pentru ferme care coordonează abordarea unitară de tehnologii pomicole în fermele membrilor şi asigură suportul necesar pentru obţinerea unor fructe de calitate superioară.

Aceasta are în curs de implementare un program propriu de management al calităţii fructelor. Serviciile logistice sunt asigurate prin centrul din localitatea sălăjeană Prodăneşti. Cooperativa are 10 membri activi în domeniul producţiei de fructe mici în judeţele Sălaj, Mureş şi Maramureş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Planho Consultores, proiectant al Spitalului Pediatric Monobloc

Articolul următor

Wizz, Lot și HiSky reiau 10 zboruri de pe aeroportul din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share