Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz, Lot și HiSky reiau 10 zboruri de pe aeroportul din Cluj

Companiile Wizz Air (Ungaria), Lot Polish Airlines (Polonia) și HiSky (Moldova) au decis să reia curse către mai multe destinații europene de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Wizz Air are acum curse către Nurnberg, Frankfurt Hahn, Viena, Berlin Brandenburg, Bari, Larnaca și Koln; HiSky, spre Lisabona și Dublin, iar Lot, către Varșovia. Toate cursele au o frecvență de două ori pe săptămână. Aerogara clujeană va beneficia de fonduri europene pentru trei proiecte: unul pentru calea de rulare paralelă cu pista și două pentru dotare cu echipamente, de 23 de milioane de euro.

În pandemie, AIAIC a beneficiat de 30% din ajutoarele de stat acordate de guvern aerogărilor din țară, aproape 2 milioane de euro. Echipamentele achiziționate de AIAIC sunt operate de către Serviciul Român de Informații, fiind cele mai performante la nivel mondial. Aceste aparate sunt aproape ca un computer tomograf: orice obiect poate fi scos, individualizat și analizat în trei dimensiuni.

Proiectul pentru echipamente de scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management – returnare a tăvilor este de 19,1 milioane de lei, iar cel pentru echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX, de 23,2 milioane, majoritatea din bani europeni. Pe AIAIC mai operează zboruri de linie Blue Air, Tarom, Lufthansa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii maramureșeni își extind rețeaua în Sălaj și Cluj

Articolul următor

Populația poate cumpăra titluri de stat Fidelis în lei și euro, listate la BVB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share