Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul UiPath, doctor honoris causa la “Babeș-Bolyai”

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) va conferi titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) lui Daniel Dines, unul dintre fondatorii UiPath, companie globală de software care se ocupă de robotizarea proceselor automate (RPA).

UiPath a devenit anul trecut decacorn, termen utilizat ca referire la companii private de tip start-up care ajung să valoreze într-un timp scurt peste 10 miliarde de dolari – folosit în asociere cu unicorn (evaluare de cel puțin 1 miliard), termeni care arată raritatea unor astfel de reușite în businessul inovativ.

Propunerea din partea Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (zona științelor administrative fiind interesată de automatizarea proceselor administrative) și a Facultății de Matematică și Informatică (zona informatică fiind capabilă să ofere expertiză RPA a proceselor administrative, existând deja colaborări cu UiPath) a fost acceptată și validată de Consiliul de Administrație și aprobată de Senatul UBB.

„Prin această distincție vrem să să recunoaștem merite deosebite și să dăm un semnal despre ce înseamnă astăzi o universitate modernă. Conferirea acestui titlu premiază primul decacorn înființat în țară de antreprenori-inovatori români (care, indiferent de viitor, a marcat deja o premieră și a pus o bornă în domeniu) și arată că inovarea și relația antreprenorial-transformativă cu societatea sunt elemente fundamentale ale UBB.

Universitatea noastră a fost printre primii parteneri academici ai UiPath în țară, în diverse proiecte care țin de profilul companiei și nevoile și expertiza UBB. Vom organiza festivitatea de conferire a titlului în toamnă, urmând să anunțăm din timp acest lucru”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

„Ideea mi-a venit după o discuție despre inovarea europeană – organizată prin GUILD, grupul unora din cele mai importante universități europene, unde UBB este membru – cu comisarul Mariya Gabriel, iar apoi am fost ferm convins văzând cum se raportează la UiPath consilierii europeni în inovare din biroului acesteia. Un rol important l-a avut, în debutul discuțiilor, și Direcția Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din UBB, prin colegii profesori Dan Lazăr și Adrian Hudrea”, a detaliat oficialul UBB.

UiPath a fost fondată de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă. A început din București, apoi a deschis birouri în toată lumea. În 2017, a raportat 590 de angajați și și-a mutat sediul la New York pentru a fi mai aproape de baza sa internațională de clienți. În 2016, avea 100 de clienți, iar în  2019 ajungea la 5.000. Dines a fost denumit în Topul Forbes „Boss of the Bots”. Anul trecut, UiPath a fost cea mai bună companie de tehnologie în clasamentul Financial Times și a depus actele pentru listarea la bursă în 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chinezii de la HiSpeed Group, interesați să investească la Cluj

Articolul următor

Record la Salina Turda: 10.000 de turiști de Rusalii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share