Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alser Forest își face rețea în Transilvania

Compania brașoveană Alser Forest va dezvolta rețeaua sa de centre de vânzare care cuprinde localități precum Săcele, Cluj-Napoca sau Deva.

Aceasta a debutat la Bursa de Valori București (BVB) cu un plasament inițial de obligațiuni de 1,5 milioane de euro, fonduri pe care le utilizează în consolidarea afacerii. Societatea furnizează și întreține de echipamente automatizate specifice sectorului forestier,  pentru horticultură, construcții și silvicultură.

„Am ales să ne finanțăm prin intermediul pieței de capital pentru a crește stocurile de echipamente și utilaje moderne destinate sectorului forestier. Vrem să devenim liderii de piață în sectorul forestier în privința vânzărilor de echipamente și utilaje modern de import și să participăm la procesul de dezvoltare a sectorului de producție de puieți forestieri, utilizând tehnologie modernă suedeză”, spune Albert Șerban, președintele Alser Forest.

Compania a încheiat în aprilie un plasament privat de obligațiuni de 1,5 milioane de euro. Oferta include 15.000 de obligațiuni corporative, cu o valoare nominală de 100 euro fiecare și o rată a dobânzii de 8% pe an. Au subscris 64 de investitori, suma minimă fiind de 5.000 de euro. Listarea obligațiunilor a fost realizata cu sprijinul Intercapital Invest, în calitate de consultant autorizat.

Alser Forest a încheiat 2020 cu afaceri de 14,9 milioane de lei, în scădere față de 2019, când avea 20,2 milioane. Scăderea a fost un efect al pandemiei, clienții fiind mai precauți în investiții și modernizarea flotei de utilaje. Totuși, profitul a crescut de 10 ori. Compania a inițiat demersurile de extindere a activității și în Republica Moldova, anul acesta urmând să intre în funcțiune prima sa pepinieră de peste Prut.

Strategia include dezvoltarea celor șase centre de vânzare (Săcele, Pitești, Bacău, Vatra Dornei, Cluj, Deva) și oferirea de finanțări directe pentru achiziția de echipamente și utilaje. Alser Forest ia în calcul deschiderea de noi centre de vânzare teritoriale. Acționarii principali sunt Albert Șerban (60%), Dia Skogen (20%), Anapurna Capital (20%), ultimele două fiind deținute în proporție egală de Albert și Irina Șerban.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Țara Silvaniei, prinsă într-un traseu turistic

Articolul următor

Digitalizarea în cadastrul clujean: încasări mai mari cu 20% în pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share