Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Țara Silvaniei, prinsă într-un traseu turistic

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău va organiza prima excursie în zona Sălajului de după pandemie.

Traseul va include Țara Silvaniei, cu o explorare spre sud-estul județului, având  plecare din Zalău, către Moigrad – Brebi – Racâș – Hida – Păduriș, și întoarcere în municipiu, un traseu cu durata de șapte ore. Primul obiectiv din programul excursiei este Muzeul Județean de Istorie și Artă, care se va axa pe vizitarea centrului vechi al Zalăului din sec. XX, cu ajutorul echipamentelor de realitate virtuală.

Traseul va include Complexul Arheologic Porolissum, cel mai bine păstrat sit arheologic din România, dar și Cerdacul cu Lavandă, din localitatea Brebi, comuna Creaca. Pentru că județul oferă un număr semnificativ de biserici de lemn, acestea nu vor lipsi din programul excursiilor. Va fi vizitată Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din localitatea Racâș, comuna Hida.

Aici participanții se vor delecta cu prăjituri de casă produse local de sălăjeanca Teodora Morar, din ingrediente naturale și rețete tradiționale. Ruta mai vizează Mănăstirea Strâmba, singura de călugări din Sălaj, situată la marginea satului Păduriș. Din cadrul fostului ansamblu monahal se mai păstrează doar biserica de lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Acțiunea organizată de CNIPT este parte a proiectului ,,Circuitul anotimpurilor”, prin care se propune promovarea municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ. Circuitul este organizat pentru sezonul de vară, iar în anotimpurile următoare traseele vor viza zone care sunt cele mai frumoase în perioada respectivă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul intră în rețeaua economică a Regiunilor celor Trei Mări

Articolul următor

Alser Forest își face rețea în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share