Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul intră în rețeaua economică a Regiunilor celor Trei Mări

Județul Maramureș a semnat ”Declarația de la Lublin” privind crearea rețelei economice a Regiunilor Celor Trei Mări.

Congresul Economic al Autorităților Locale și Forumul Regiunilor din cadrul Inițiativei celor Trei Mări s-a desfășurat la Lublin sub înaltul patronaj al președintelui Poloniei, Andrzej Duda. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Doru Lazăr, a semnat, alături de 15 alți parteneri din diverse regiuni europene, printre care Timiș, Dolj, Caraș-Severin și Călărași, ”Declarația de la Lublin” privind necesitatea creării rețelei rconomice a Regiunilor celor Trei Mări.

Prin semnarea declarației se dorește transmiterea unui semnal pentru crearea unui parteneriat durabil între regiunile situate în zona dintre Mările Baltică, Adriatică și Neagră, conectate prin Inițiativa celor Trei Mări (ITM). Zona Maramureș poate avea un rol activ în cadrul acestei noi rețele ce va fi create, parteneriatul fiind soluția pentru a stimula puterea economică a spațiului Europei Centrale și de Est, bazat pe activități integrate și coordonate, care vor viza dezvoltarea durabilă și responsabilă a regiunilor individuale, din cadrul Uniunii Europene, consideră oficialii maramureșeni.

ITM este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, având ca obiectiv creșterea convergenței și a coeziunii, în paralel cu reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite zone și state membre ale UE, prin accelerarea interconectivității în regiune, în domeniile energie, transport și digital. Principiile sale de bază sunt promovarea dezvoltării economice, creșterea coeziunii la nivel european și consolidarea legăturilor transatlantice.

Prin derularea unor proiecte comune și prin facilitarea extinderii rapide a rețelei economice a regiunilor, cu noi parteneri reprezentând autoritățile locale, instituțiile economice și universitare, din țările din spațiul geografic al celor trei mări, regiunile au convenit că se vor sprijini în stabilirea, implementarea și promovarea proiectelor noastre comune, cu impact la nivel european și global.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara a pornit un nou șantier, de 70 de milioane de lei, pentru reabilitarea totală a unui bulevard. Constructor, societatea PORR

Articolul următor

Țara Silvaniei, prinsă într-un traseu turistic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share