Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se reiau zborurile internaționale de pe Aeroportul Oradea

Începând cu luna iulie, se reiau zborurile internaţionale de pe Aeroportul Oradea. Prima cursă a avut loc joi, 1 iulie, spre Bologna, Italia, fiind operată de compania aeriană Ryanair.

Cele 4 zboruri internaționale Ryanair au fost amânate până acum din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de COVID 19 și a noii tulpini SARS COV-2.

Începând cu luna decembrie 2020, compania Ryanair trebuia să opereze 4 zboruri internaționale de la Aeroportul Oradea, cu două frecvențe pe săptămână pentru fiecare destinație, spre Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze).

Această amânare a dus la încheierea unui act adițional la contractul de finanțare pentru ajutorul de stat atribuit companiei Ryanair. Din aceleași rațiuni, Comisia Europeană a prelungit posibilitatea acordării de ajutoare de stat pe schemele temporare COVID 19 până la finalul anului 2021.

Propunerea de act adițional și garanția bancară, care acoperă valoarea totală a ajutorului de stat și penalități, au fost aprobate de Consiliul Local. În lipsa unor situații de forță majoră (înrăutățirea situației pandemiei etc.), obligațiile anunțate și asumate anterior sunt implementate începând cu aceas lună, datorită reducerii focarelor COVID 19 la nivelul țărilor de operare și accelerarea procesului de vaccinare anti-COVID 19 la nivel național și european.

De asemenea, tot de la 1 iulie, este operațional un Centru de testare în  incinta aeroportului, care este deschis între orele 05:00-21:00. Tipurile de teste efectuate sunt RT-PCR și test rapid antigen, timpul de așteptare pentru testul rapid antigen fiind de 30 de minute, iar pentru cel RT-PCR de 12-24 ore. Rezultatele testelor vor fi transmise, atât în limba română, cât și în limba engleză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Optibelt ridică o hală de 4 milioane de euro

Articolul următor

Top ITU governing body to convene for first time in EU-Bucharest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share