Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șoseaua spre zona turistică Vlădeasa va fi amenajată

Au demarat lucrările de întreținere pe drumul județean de mare interes turistic 103J Vlădeasa, respectiv tronsonul situat între joncțiunea cu DJ 103H și Cabana Vlădeasa.

„Dincolo de intenția fermă pe care am reiterat-o, de a ne implica în dezvoltarea domeniului schiabil Vlădeasa, întreținerea acestui drum județean este importantă ca interes turistic pe care îl prezintă traseele montane din zonă, respectiv cele spre Cabana Vlădeasa, Vârful Vlădeasa sau complexul calcaros Pietrele Albe, situat în arealul localităţii Răchiţele”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările vizează un sector de 10 km. Acestea constau în curățarea platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, refacerea terasamentelor deteriorate, tratarea burdușirilor și tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor, realizarea șanțurilor în zonele stâncoase, tăierea vegetației și defrișarea de arbori din vecinătatea drumului.

Alte lucrări vizează reprofilarea drumurilor laterale, asigurarea scurgerii apelor pluviale, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea de podețe, refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere și așternerea unui strat de piatră spartă cu cilindrare. În această fază, au fost executate lucrările pregătitoare în vederea așternerii stratului de piatră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișorenii își trimit copiii tot mai mult spre școlile private. Bătălia principală se dă în doi

Articolul următor

Leasingul de personal – Cum te poate ajuta acesta și ce presupune?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share