Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leasingul de personal – Cum te poate ajuta acesta și ce presupune?

O companie de resurse umane care se ocupă cu leasingul de personal îți poate salva timpul și banii, toate acestea în timp ce câștigi un candidat calificat sau mai mulți, în funcție de necesitățile companiei tale. Ei sunt mijlocul de comunicare dintre tine și muncitori, fiindu-ți de folos în găsirea candidaților pregătiți pentru locurile de muncă disponibile pe care le ai. Astfel că, dacă te afli în impasul în care ai nevoie de candidați calificați, colaborarea cu o astfel de companie te poate scoate din încurcătură. 

Iată ce presupune leasingul de personal și de ce ai nevoie de acesta:

 

  • Ce este leasingul de personal?

Leasingul de personal se adresează antreprenorilor și managerilor care se confruntă cu  lipsa de angajați. Să cauți candidații potriviți pentru afacerea ta devine o muncă grea de îndeplinit care necesită atât timp, cât și răbdare. Trebuie să verifici toate cererile înainte să iei o decizie finală și abia apoi să negociezi salariul, acesta fiind și ultimul pas către angajare. Atunci cand nu găsești timp să rezolvi aceste nevoi, poți apela la o companie de resurse umane specializate care să preia toate atribuțiile procesului de recrutare. 

  • Cum funcționează o companie de resurse umane?

O astfel de agenție este contactată în primul rând de angajator, care oferă informațiile necesare de care să se țină cont, precum responsabilitățile postului, câți candidați sunt necesari, dar și bugetul disponibil. De aici, compania care se ocupă cu leasing de personal își asumă fișa postului și caută potențialii candidați de care ai nevoie. 

Specialiștii verifică calitățile candidaților pentru postul sau posturile libere după criterii precum experiența anterioară, calificările în domeniu sau alte calități individuale. Desigur, cei mai potriviți postului ajung în prezența managerului pentru a stabili ultimii pași spre angajare. Cu alte cuvinte, leasingul de personal este identic cu procesul de recrutare obișnuit, însă avantajul constă în economisirea timpului și a responsabilității firmei tale pentru a avea posibilitatea să-ți canalizezi eforturile în altă parte. O altă diferență constă în faptul că angajații sunt temporari și nu permanenți.

 

  • Care sunt beneficiile leasingului de personal?

Dacă ai nevoie de lucrători temporari sau cu jumătate de normă pentru a acoperi golurile din firmă, aceste companii sunt soluția perfectă și eficientă într-un timp relativ scurt. În primul rând, un avantaj îl constituie procesul rapid, deoarece timpul petrecut până la a găsi un candidat ideal este cu mult mai îndelungat. Flexibilitatea este un alt beneficiu, asta pentru că angajații pe termen scurt vor fi prezenți în firma ta doar atunci cand este absolut necesar. În plus, există un risc redus din punct de vedere financiar, deoarece multe din atribuțiile tale pentru asigurările de muncă, angajare și riscurile de concediere/demisie dispar. 

În concluzie, leasingul de personal este o decizie înțeleaptă și corectă atunci când te simți depășit și ai nevoie de mai mulți oameni care să lucreze pentru tine. Te poți concentra astfel pe lucrurile cu adevărat importante din firmă și poți lăsa ce este mai greu în spatele unor oameni specializați. 

Sursa foto: Unsplash.com 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șoseaua spre zona turistică Vlădeasa va fi amenajată

Articolul următor

Oradea și-a premiat cei mai importanți contribuabili la bugetul local pe 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share