Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Științele Economice din Cluj, în European Foundation for Management Development

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj, prin Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), a devenit membru permanent cu drepturi depline al European Foundation for Management Development.

EFMD este o asociație internațională cu sediul în Bruxelles și birouri în Geneva, Hong Kong, Miami și Praga, reprezentând cea mai mare rețea globală de organizații în domeniul dezvoltării managementului, cu 966 de instituții membre din 90 de țări (universități, companii și instituții publice).

Aceasta administrează sistemul EFMD Quality Improvement System (EQUIS), unul dintre cele mai importante mecanisme de asigurare și certificare a calității, respectiv de acreditare la nivel internațional a instituțiilor de învățământ superior în domeniile administrării afacerilor și managementului.

„Calitatea de membru vine ca urmare a unui prim proces de certificare / validare instituțională prin care a trebuit să trecem, și conferă UBB-FSEGA premisele necesare obținerii, în premieră pentru o instituție de învățământ românească, a acreditării internaționale EQUIS. Acest deziderat reprezintă unul dintre obiectivele strategice prioritare ale facultății noastre în perioada următoare, făcând parte din proiectul pentru 2020-2027”, a declarat Răzvan Mustață, decanul FSEGA.

“Rankingurile ne ajută mai ales pentru diagnosticul organizațional, care să susțină apoi politici academice bazate pe evidențe clare. Dacă adăugăm și anumite procese de auditare / certificare a calității activității didactice și de cercetare, putem avea un diagnostic complet, validat internațional al propriei organizații. Încurajăm continuu școlile academice și facultățile UBB să se supună unor asemenea procese, contribuind astfel la consolidarea statutului de universitate de tip world-class”, a spus rectorul UBB, Daniel David.

FSEGA este cea mai mare facultate din România, cu 9.200 de studenți înmatriculați în anul universitar 2020-2021. Conform celei mai recente ierarhizări internaționale pe domenii de știință, realizată de QS, UBB se poziționează în topul celor mai bune 450 de universități din lume în Social Sciences & Management, respectiv în Business & Management Studies.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cadastrare gratuită pentru 72.000 de imobile din Sălaj

Articolul următor

Eberspächer devine Purem by Eberspächer

Citește și:
Citeste mai mult

Vin și Artă naivă în Cetatea Oradea

Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime va organiza cea de-a V-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în  9…
Ne mândrim cu angajamentul nostru de a reduce costurile de energie și, în același timp, de a fi sustenabili din punct de vedere ecologic, încercând să minimizăm impactul nostru ecologic ca o companie responsabilă.
Citeste mai mult

Delta Engineering va produce curent electric

Constructorul de mașini și utilaje din Tăuții-Măgherăuș a raportat încheierea unui proiect de eficiență energetică. “Ne mândrim cu…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share