Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cadastrare gratuită pentru 72.000 de imobile din Sălaj

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sălaj a angrenat fonduri europene de 8,5 milioane de lei pentru cadastrarea gratuită a imobilelor din județ.

Proprietarii a 72.000 de imobile din șase comune din Sălaj vor beneficia de înscrierea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, conform Monitorul de Sălaj. Lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor sunt gratuite pentru cetățeni, fiind realizate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Licitația organizată de ANCPI pentru înscrierea proprietăților din șase unități administrativ-teritoriale (UAT) din județ în evidențele de cadastru și carte funciară a fost finalizată.

OCPI și prestatorii declarați câștigători vor începe, în curând, lucrările de cadastru general. Acestea vizează 51.000 ha. Primele comune cadastrate integral din bani europeni sunt Almașu, Boghiș, Cuzăplac, Hida, Nușfalău și Rus. Până în prezent în Sălaj au fost înscrise în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 7.580 de imobile din 52 de sectoare cadastrale, de 4.360 ha.

Lucrările au fost finanțate din veniturile proprii al ANCPI. PNCCF se derulează în perioada 2015-2023 și este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri externe nerambursabile și din bugetul UAT-urilor, prin cofinanțare. Programul are ca obiectiv principal înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Legătura Clujului la Autostrada Transilvania, blocată de autorizația de mediu

Articolul următor

Științele Economice din Cluj, în European Foundation for Management Development

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share