Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asfalt “european” pe marile artere ale Zalăului

Începe turnarea ultimului strat, cel de uzură, pe străzile Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu, Gheorghe Doja, Avram Iancu și 22 Decembrie, modernizate cu fonduri europene.

Conducerea municipalității a informat că săptămâna aceasta debutează turnarea ultimului strat de asfalt pe marile artere reabilitate complet cu fonduri europene. “Am avut la finalul săptămânii trecute o întâlnire cu constructorii care au executat aceste reabilitări, inclusiv cu cei care execută modernizarea pe Bd. Mihai Viteazul. Am analizat stadiul execuției lucrărilor și am stabilit să accelerăm puțin pentru finalizarea lor.

Pe bulevard se va lucra la canalizarea pluvială, la trotuare și piste de biciclete în zona dintre fabrica Michelin și benzinăria MOL, pe 22 Decembrie se fac acum pistele pentru biciclete, iar pe G. Doja finalizăm racordurile cu străzile adiacente și începem să așternem stratul de asfalt de uzură. În iunie, pe G. Doja o echipă de la Citadin și una de la Compania de Apă au intervenit împreună, cu utilaje, și au verificat, au desfundat unde a fost cazul, canalizarea pluvială și canalizarea menajeră.

Pe cele cinci mari artere reabilitate din temelii au lucrat simultan patru constructori cu obiective diferite – drumuri, rețea de canale subterane pentru cabluri, canalizare pluvială și iluminat, iar coordonarea dintre ei a fost destul de greu de realizat, dar am reușit”, a transmis viceprimarul Teodor Bălăjel. Asfaltarea finală va fi urmată de amenajarea peisagistică și cu mobilier stradal, care este achiziționat deja (băncuțe, coșuri de gunoi, stații de autobuz) și se vor pune în funcțiune automatele de vânzare a biletelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fortech, principal investitor în Telios Care

Articolul următor

BRK a finalizat oferta primară pentru One United

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share