Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeropolis, model pentru viitoarele parcuri industriale ale Maramureșului

Județul din nordul Transilvaniei vrea să deschidă o colaborare cu un parc industrial din Polonia, considerat drept un model de succes pentru industria aviatică.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, a vizitat, în cadrul unei delegații desfășurate în Polonia, la invitația mareșalului Voievodatului Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl, un obiectiv economic important al zonei: Parcul Tehnologic și Științific Aeropolis. Acesta se întinde pe 150 ha, într-o locație care își desfășoară activitatea 47 de companii autohtone și internaționale din sectoare cum ar fi aviație, industria auto, IT și automatizări.

La firmele găzduite lucrează 6.000 de angajați, iar parteneri importanți ai parcului sunt Universitatea Politehnică Rzeszow și Asociația Aviation Valley. Delegația maramureșeană compusă din vicepreședintele CJ și un reprezentant al biroului relații publice și internaționale a fost primită de Mariusz Bednarz, președintele Agenției de Dezvoltare Regională Rzeszow, Emilia Kojtych-Lichota, directorul adjunct al Departamentului Regional de Dezvoltare al Voievodatului Podkarpackie, și Tadeusz Siemek, directorul parcului.

Gazdele au prezentat modul de funcționare a parcului și principalele sale obiective, perspectivele de dezvoltare pe care le oferă activitatea economică organizată sub această formulă. Vizita a continuat cu întâlniri cu reprezentanții firmelor din cadrul parcului din diverse ramuri industriale specializate pe imprimare și verificare prin tehnologie laser, crearea de prototipuri și modele unicat precum și prelucrarea metalelor în industria aeronautică și auto.

Un obiectiv unic din Aeropolis este laboratorul de testare a uzurii și îmbătrânirii materialelor, utilizat deseori de către companiile din cadrul parcului. „Am purtat câteva discuții constructive și care ne vor ajuta să avem o viziune mai clară despre cum trebuie să arate parcurile industriale din Maramureș, mai ales ce puncte specifice trebuie să avem în vedere. E posibil să ne întoarcem la Rzeszow pentru a detalia anumite aspecte, poate chiar să deschidem o cooperare bilaterală între parcurile industriale”, a declarat vicepreședintele CJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delegație a Parlamentului Germaniei, interesată de investițiile de la Cluj

Articolul următor

Cum transformi bucătăria dintr-o casă bătrânească într-un interior shabby chic, fără să omiți electrocasnicele moderne

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share