Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum transformi bucătăria dintr-o casă bătrânească într-un interior shabby chic, fără să omiți electrocasnicele moderne

 

Foarte mulți români apreciază casele bătrânești și vor să le transforme în locuri moderne, din care să nu lipsească tot ceea ce le este necesar p entru a se simți minunat. Un stil de amenajare preferat de majoritatea este cel shabby chic, care se mulează foarte bine pe menținerea trecutului și a obiectelor ce trezesc amintiri plăcute. Cei care nu vor să le abandoneze încearcă să reîmprospăteze mobilierul vechi și să îl reintroducă în uz, să trezească la viață totul prin culoare, forme, materiale simple sau detalii strălucitoare.

 

Toate acestea trebuie neapărat să cuprindă, însă, și tehnologia modernă, fără de care nimeni nu-și mai poate concepe existența cotidiană. Stilul shabby chic permite prezența acesteia, elementele moderne împletindu-se fabulos cu cele rustice în bucătărie, pentru ca astfel să se obțină un aer elegant și relaxant în încăpere. Combinațiile de texturi naturale, detaliile glam vintage, corpurile de iluminat opulente și piesele de mobilier cu aspect romantic vor completa minunat întregul.

Iată cum poți amenaja un interior shabby chic din care să nu lipsească electrocasnicele!

 

  • Mobilierul în stil shabby chic trebuie să fie, în general, alb. Poți recondiționa piesele vechi, vopsindu-le în alb și păstrând diferite detalii, precum crăpăturile în lemn, muchiile roase sau vopseaua sărită. În centrul bucătăriei, dacă spațiul este generos, s-ar putea monta o insulă cu blat rezistent, în care să fie cuprinse diferite aparate, cum ar fi plita sau cuptorul electric, chiuveta și mașina de spălat vase.

 

  • Dacă spațiul nu este suficient încât să suporte prezența unei insule, mobilierul vechi ar putea fi modificat în așa fel încât să cuprindă un cuptor incorporabil electric, adecvat pentru prepararea unor mâncăruri delicioase. Site-ul Ideall.ro vine în sprijinul tuturor celor care doresc să nu se lipsească de aparatele electrocasnice moderne, cu produse de cea mai bună calitate, performante, cu design deosebit, în așa fel încât rezultatele proiectului să fie spectaculoase.

 

  • Corpurile de iluminat opulente rămân o prezență obligatorie în vechea bucătărie a bunicii. Aici ar merge perfect un candelabru de mici dimensiuni sau pendule suspendate, care vor oferi echilibru și rafinament. Mai ales când este nevoie de prepararea hranei, de folosirea cuptorului cu microunde sau a mixerului, lumina trebuie să fie suficientă și să evidențieze chiar și cele mai mici detalii;

 

  • Un decor de poveste poate fi obținut în bucătărie în așa fel încât membrii familiei să se bucure de petrecerea unui timp de calitate aici. Ceainicul vechi și porțelanurile bunicii, mileurile din dantelă, florile uscate în formă de buchete sau bomboniera vintage trebuie să fie așezate pe masă, alături de cafetiera cu cafea aromată. Câteva scaune cu pernuțe brodate sau cu ciucuri, o perdea diafană și o față de masă fină ar putea completa bucătăria shabby chic.

 

În concluzie, pentru a crea un astfel de decor ce pare desprins din copilăria petrecută în casa bunicilor, este foarte ușor să amenajezi vechea bucătărie în stilul shabby chic, fără să uiți de confortul adus de prezența dispozitivelor electrocasnice moderne, care îți vor ușura viața cotidiană și te vor înconjura de amintiri dragi, de altădată. 

 

Sursă foto: Unsplash.com. 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeropolis, model pentru viitoarele parcuri industriale ale Maramureșului

Articolul următor

Mureșenii de la Astor Com încep lucrările în centrul Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share