Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Boc, Veștea și Teban au obținut descentralizarea fondurilor europene

Victorie pentru șefii administrației publice din Transilvania prezenți la negocieri: ministerul de profil a acceptat descentralizarea Programelor Operaționale Regionale (POR).

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a organizat o întâlnire cu Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) și organizațiile reprezentative ale autorităților locale pentru a agrea detaliile privind descentralizarea și gestionarea POR. Pregătirea viitoarelor POR este un proces care se desfășoară, în această perioadă, în paralel cu finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Continuăm procesul de regionalizare și întâlnirea a avut scopul găsirii soluțiilor tehnice pentru a-l pune în practică, într-un mod cât mai simplu și care să răspundă rigorilor Comisiei Europene (CE) și Autorității de Audit. Dorim să operaționalizăm noul sistem cât mai rapid și fără riscuri ulterioare. Fondurile europene se regionalizează primele și este un experiment pe care ar trebui să îl urmeze și restul administrației”, a spus ministrul Cristian Ghinea.

Au participat primarul Clujului, Emil Boc, președinte al Asociației Municipiilor din România; președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, șeful Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România; primarul Cugirului, Ovidiu Teban, președinte al Asociației Orașelor din România; Lucian Dan Vlădescu, președintele Autorității de Audit; Marius Vasiliu, secretar de stat în MIPE; Adrian-Zsolt Matuz, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; directori și reprezentanți ai ADR.

În ultima perioadă, reprezentanții MIPE au avut o serie de întâlniri, atât cu CE, cât și cu Autoritatea de Audit, pe lângă mecanismul de implementare a PNRR, și pe subiectul operaționalizării agențiilor regionale ca autorități de management pentru POR. Potrivit stadiului actual al organizării viitoarelor fonduri structurale 2021-2027, ar urma să existe opt POR, pe fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare, în locul unui singur program pentru toate, așa cum a fost din 2007 până acum.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Navigația poluantă, interzisă pe lacurile Tarnița și Fântânele

Articolul următor

Fermierii de pe Valea Crasnei își deschid magazin și linie de prelucrare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share