Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii de pe Valea Crasnei își deschid magazin și linie de prelucrare

Membrii Cooperativei Gospodarii de pe Valea Crasnei (GVC) au decis să își unească forțele în această asociere și să dea în funcțiune o unitate de vânzare în reședința de județ a Sălajului.

Deoarece nu mai vor să rămână cu marfa pe stoc sau să le fie vândută de către intermediari, mai mulți fermieri din zonă au realizat cooperativa agricolă prin intermediul căreia au deschis și un magazin în Zalău, cu produse venite de la producători, potrivit Sălajul Liber. Cooperativa a luat naștere anul acesta, fiind realizată cu fonduri europene prin Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

GVC are opt membri fondatori, producători de fructe și legume, însă tot mai mulți fermieri doresc să devină membri. Organizația a deschis un magazin în Zalău, în zona autogării, pentru a sprijini producătorii să vândă direct la consumatorul final. Scopul este realizarea unui lanț scurt între producător și consumator, a declarat managerul cooperativei, Florin Găvriluț.

Produsele provin din culturile de tomate, usturoi, castraveți, afine, cireșe. Planurile GVC sunt ca la iarnă să se realizeze o linie de producție pentru a putea prelucra fructele și legumele ce rămân disponibile pe stoc. Membrii cooperativei sunt Attila Birtalan – președinte, Timea Peter, Pal Boros – vicepreședinți, Alexandru Marosi, Alexandru Nyeste, Martha Boythe, Csaba și Lehel Boncidai – membri.

Total
6
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Boc, Veștea și Teban au obținut descentralizarea fondurilor europene

Articolul următor

Trimestrul II: nicio nouă șosea de mare viteză în Transilvania sau Banat

Citește si:
Total
6
Share