Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ofertant pentru investiția privind valorificarea energiei geotermale în Cartierul Nufărul I Oradea

Marți, 6 iulie, a fost ultimul termen de depunere a ofertelor pentru achiziția proiectării și execuției lucrărilor la obiectivul de investiții „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I – Oradea”, fiind depusă o singură ofertă.

Ofertantul este asocierea formată din Elsaco Electronic SRL- lider de asociere și Energomontaj SA – asociat, avându-i ca terți și subcontractanți pe SC Daflog SRL și Petrostar SA.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 78.288.555,76 lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț, iar durata contractului va fi de 60 luni.

După două proceduri anulate administrativ din cauza lipsei de oferte, avem în sfârșit un ofertant pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest important proiect, ai cărui beneficiari direcți vor fi cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufărul I, respectiv 6.217 apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier”, a declarat primarul Florin Birta.

În continuare, se desfăşoară procedura de evaluare a ofertei.

Scopul proiectului este creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum precum şi realizarea de noi capacităţi de producţie a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală  provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Elementul de noutate din SF este dat de utilizarea pompelor de căldură, care permit recuperarea unei călduri suplimentare din apa geotermală

Total
23
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Carte Gaudeamus Oradea, în Piața Unirii, în perioada 7 – 11 iulie 2021

Articolul următor

3Pillar Global, companie cu birouri la Cluj, Timișoara și Iași, se extinde în Moldova

Citește și:
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
23
Share