Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

Municipiul Cluj-Napoca este orașul cu cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Europeană din ultimele două decenii, conform experților Băncii Mondiale.

Informația a fost publicată în baza datelor culese de Eurostat, care monitorizează toate marile orașe din UE, conform Radio Cluj. Aderarea la UE a reprezentat o șansă istorică pentru Cluj. Economia orașului a crescut considerabil în ultimele două decenii, spune expertul în dezvoltare urbană al BM Marcel Ionescu Heroiu.

„În momentul de față, Clujul, poate lucru puțin cunoscut, este orașul cea mai rapidă creștere din UE. Eurostat culege date pentru cele mai mari orașe din UE și dacă ne uităm la perioada în care au fost culese, 2000 și 2019, deci într-o generație, produsul intern brut al Clujului a crescut de 4,5 ori. În momentul de față, este orașul cu cea mai rapidă creștere din UE”, susține Heroiu.

Nu doar economia Clujului a urcat; printre orașele europene cu cea mai mare creștere economică se numără și București, Oradea și Timișoara. În 2019, valoarea exporturilor românești a fost de 25 de ori mai mare decât cea din 1990.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

3Pillar Global, companie cu birouri la Cluj, Timișoara și Iași, se extinde în Moldova

Articolul următor

Microbiștii din Ardeal, fruntași la comenzile online

Citește si:
Total
1
Share