Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laborator de ultimă generație, finanțat de Grohe la Universitatea Tehnică

Cel mai important furnizor mondial de obiecte sanitare a semnat un contract de cooperare pentru înființarea unui laborator de tehnică sanitară la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (FII-UTCN).

Colaborarea a debutat în toamna anului trecut, iar grupul german a aprobat investiția pentru dotarea laboratorului cu trei bancuri de lucru, obiecte și instalații sanitare, dar și cu furnizarea de cursuri de învățare și formare. Inițiativa face parte din programul de instruire și educație profesională pentru instalatori Grohe – Give.

”Dezvoltarea unor astfel de laboratoare este o prioritate pentru FII. Vom încerca să modernizăm baza materială prin parteneriate încheiate cu companii din domeniul instalaţiilor pentru construcţii. Finalizarea laboratorului reflectă și deschiderea pe care o are facultatea, respectiv universitatea noastră, către latura practică a programelor de studii, care să-i pregătească pe studenți cu adevărat pentru piața muncii.

Nu se poate face învățământ tehnic de calitate fără parteneriate cu viitorii angajatori şi fără o cooperare strânsă cu companiile de profil prezente în regiune. Dorim să le arătăm tinerilor că dinamica schimbărilor din domeniul ingineriei instalaţiilor s-a accelarat în ultimii ani, iar noi rămânem permanent preocupați în a le pune la dispoziţie echipamente de ultimă generaţie, pentru ca învățarea să poată fi validată în practică”, spune decanul FII, Florin Domnița.

Laboratorul se află în clădirea FII de pe Bd. 21 Decembrie și va fi folosit, din viitorul an universitar, pentru instruirea asistată a studenților din anii terminali ai specializării instalaţii pentru construcţii în domeniul tehnicii sanitare. Cei care vor parcurge toate modulele și vor finaliza cursul de formare vor primi o certificare Grohe recunoscută internațional.

Aceasta le va oferi un avantaj în viitoarea meserie, fiind complementară atestării oferite de universitate. Chiar și după ce studenții vor finaliza pregătirea, aceștia vor primi asistență, cu posibilitatea de plasament la un viitor loc de muncă sau un program de internship la unul dintre partenerii Grohe din industrie.

În decursul acestui an universitar, la FII au fost finalizate alte trei laboratoare de tehnologie a instalaţiilor (cu ajutorul RIDGID – Emerson); de inginerie a iluminatului (cu Zumtobel); de iluminat inteligent (cu Signify – Philips). Sunt în curs de modernizare laboratoarele de chimie şi de analiză a apei; de instalaţii termice; de tehnologie mecanică pentru instalaţii; de termotehnică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se “mișcă” autostrada Sălajului

Articolul următor

Michelin își formează viitorii mecanici la Zalău și Câmpina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share