Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Michelin își formează viitorii mecanici la Zalău și Câmpina

Grupul francez Michelin va derula în acest an școlar un program de învățământ dual la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău (LTMV) și la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina (MTEC).  

20 de locuri vor fi disponibile la Zalău pentru calificările profesionale de mecanic echipamente hidraulice și pneumatice și electromecanic utilaje și instalații industriale 10 locuri la Câmpina. Programul a fost lansat cu sprijinul Fundației Corporative Michelin (FCM). În ultimii trei ani, 70 de elevi au fost beneficiarii celor două programe dezvoltate în comunitățile locale unde Michelin își desfășoară activitatea industrială.

„Ne uităm cu bucurie la prima generație de elevi care anul acesta a absolvit ciclul de învățământ dual desfășurat de Michelin în parteneriat cu LTMV. Cei 15 absolvenți sunt pregătiți atât la nivel teoretic, cât și practic pentru meseria de mecanic și își pot începe parcursul profesional chiar la Michelin”, a declarat Cristian Lazăr, responsabil personal la uzina Michelin Zalău Anvelope.

Proiectul de sprijin pentru formare tehnică și profesională în Sălaj a fost inițiat cu expertiza tehnică internațională mobilizată de către Ambasada Franței în România și de Institutul Francez București, în cadrul unui acord de cooperare multilateral, cu 21 de parteneri. Scopul este a de a răspunde mai bine nevoilor de forță de muncă a rețelei de companii din județ.

Abordarea globală include toți partenerii interesați de dezvoltarea teritoriului Sălajului. Parteneri ai proiectului, alături de Primăria Zalău, au fost Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. Michelin, lider în domeniul anvelopelor, și-a început activitatea în România în 2001. În prezent, grupul are în țara noastră 4.400 de angajați, trei fabrici – două la Zalău și una la Florești, dar și o rețea comercială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Laborator de ultimă generație, finanțat de Grohe la Universitatea Tehnică

Articolul următor

Apar primele stații de reîncărcare a mașinilor electrice în "capitala" Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share