Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operatorul regional de apă și canal din Timiș a semnat un contract de investiții în valoare de 28 de milioane de lei din bani europeni nerambursabili

Două localități din județul Timiș, Sânandrei și Carani, vor beneficia de o investiție de 28 de milioane de lei plus TVA pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare. Sunt bani europeni nerambursabili, iar contractul este implementat de operatorul regional de apă și canal, Aquatim și face parte dintr-un proiect extins, la nivel de județ, în valoare de 180 de milioane de euro.

Contractul de lucrări „Execuţie reţele de apă şi canalizare Sanandrei, Carani” a fost semnat cu Asocierea Romtim Instal S.R.L. – AEG Tehnology S.R.L. – Backup Technology S.R.L. Acest contract face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și are valoarea de 27.814.798,38 lei, fără TVA.

Pentru locuitorii din Sânandrei, investiția înseamnă o conductă de distribuție a apei potabile de 1,6 km, o conductă de transport de la rețeaua din Timișoara la gospodăria de apă din Sânandrei cu o lungime de peste 8 km, rezervoare de apă supraterane, o stație de pompare și o stație de clorinare. În ceea ce privește rețelele de canalizare, vor fi peste 16 km de conducte, 4 stații de pompare și o conductă de refulare de 2 km.

În localitatea Carani lucrările includ rețele de transport și distribuție a apei potabile de circa 8 km și o gospodărie de apă cu rezervor suprateran, stație de pompare și stație de clorinare.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmate de 40 de luni perioada de garanție.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Total
58
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Vest Timișoara merge după studenți noi la ei acasă, în mai multe județe

Articolul următor

Timișoara Capitală Europeană a Culturii primește 22 de milioane de lei de la bugetul de stat

Citește si:
Total
58
Share